- OPPSPINN: Dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen mener ryktene om Giskes trusler om å avsette Telenors styreleder må være oppspinn. Selv satt han ved siden av Trond Giske under store deler av det etterhvert så omtalte nachspielet på puben Lorry i Oslo. Her her han på NHO-bankett på Operaen tidligere på kvelden.  Foto:Jacques Hvistendahl
- OPPSPINN: Dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen mener ryktene om Giskes trusler om å avsette Telenors styreleder må være oppspinn. Selv satt han ved siden av Trond Giske under store deler av det etterhvert så omtalte nachspielet på puben Lorry i Oslo. Her her han på NHO-bankett på Operaen tidligere på kvelden. Foto:Jacques HvistendahlVis mer

- Dette må være oppspinn. Og jeg har ikke noe behov for å beskytte Giske

Stein Erik Hagen om Giske-ryktene på NHOs nachspiel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagligvaremilliardær Stein Erik Hagen bekrefter overfor Dagbladet at han hadde Trond Giske på sin høyre siden stort sett hele kvelden etter at selskapet med næringslivstoppene gikk fra NHO-festen og til puben Lorry, som ligger nederst Hegdehaugsveien i Oslo.

I hardt vær I hele dag har næringsminister Trond Giske måtte svare for seg etter at flere medier har skrevet om ryktene som skal ha svirret på Lorry etter flere av næringslivstoppene gikk for en ekstra øl etter NHOs årlige bankett.

VG skriver i dag at påstander om nachspiel-uttalelser fra Trond Giske mot Telenors styreleder gjordet at statsminister Jens Stoltenberg måtte rydde opp i TV 2-salget.

Nå må Giske redegjøre for Stortingets opposisjon som vi ha klarhet i hans rolle mens det omstridte salget av TV 2 pågikk. Men Giske avviser kategorisk at han kan ha kommet i skade for å bidra til ryktene, og mener han er utsatt for rykteflom.

- Bombesikker Til Dagbladet sier Stein Erik Hagen at han er «bombesikker» på at han ikke hørte noe snakk om nedsalg av TV 2 eller noe om styreleder i Telenor Harald Nordvik mens det tradisjonelle nachspielet pågikk på Lorry forrige torsdag.

- Jeg er helt bombesikker på at dette ikke ble snakket om. Det hadde jeg husket om det hadde vært snakk om, sier Hagen og legger til:

- Først da jeg leste Aftenposten på mandag ble jeg klar over at Harald Norvik var styreleder i Telenor. Det visste jeg ikke da. Jeg er helt bombesikker på at dette ikke ble snakket om.

- Ikke samme parti Hagen forteller at han selv snakket en del med Giske, men ikke om A-pressen, TV 2 eller Telenor.

- Jeg satt ved siden av ham nesten hele kvelden. Jeg tror dette kommer fra noen som har hatt litt livlig fantasi, sier han og legger til:

- Dette må være oppspinn. Og jeg har ikke noen behov for å beskytte Giske. Vi er ikke i samme parti. Ut over dette har jeg ingen kommentar.

Ovenfor Giske Rett ovenfor Giske, på den andre siden av bordet, satt NHO-sjef John G. Bernander.

- Jeg har ikke noe problem med å redegjøre for hvem jeg omgås med. Når det gjelder spørsmål om A-pressen, Telenor eller Nordvik, og om jeg har hørt eller sett noe, er svaret nei. Jeg hadde samtaler med Trond Giske den kvelden, men vi snakket ikke om A-pressen, sier Bernander til Dagbladet og legger til:

- Jeg hadde verken diskusjoner med Giske eller noen andre av hans folk som var til stedet.