Dette må Veronica svare på

I dag klokka 09.00 er det Veronica Orderuds tur til å forklare seg for Nes herredsrett. Dette er de viktigste temaene hun vil bli konfrontert med:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GÅRDSTVISTEN

Påtalemyndigheten mener den bitre striden om Orderud gård er motivet for trippeldrapet. Ektemannen Per Orderud sa i sin forklaring forrige uke at farens underskrift på kjøpekontraktene om gården var forfalsket, men ville ikke svare på hvem som hadde skrevet under i farens navn. Veronica vil bli spurt om hun kjente til de falske underskriftene, og om hvem som skrev dem.

SVIGERFORELDRENE

Hun vil også få spørsmål om det vanskelige forholdet til svigerforeldrene, og da særlig til svigerfaren Kristian Magnus. I dagboknotater som politiet fant på Orderud gård etter trippeldrapet, har Veronica skrevet om det vanskelige forholdet til svigerfaren. Hun har også snakket om det til venninner. I politiavhør har hun selv sagt at hun hadde følelsen av at svigerfaren ikke likte henne.

JULESELSKAPET

I de første politiavhørene benektet Veronica at det hadde blitt avfyrt skudd på Orderud gård lille julaften 1998, slik søsteren Kristin hevdet. Siden endret hun forklaring, noe som ga hennes troverdighet et kraftig skudd for baugen. Det vil hun bli konfrontert med i retten.