Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette manipulerte bildet går viralt. Harslererer med Trump og mennene bak

«Sædcellene er jo faktisk liv, så ikke å ta vare på dem regnes som MORD».

MANIPULERT: Kvinenne i bakgrunnen har vært på besøk i det ovale kontor, men ikke hos Hillary Clinton. Bildet er manipulert, og ble lagt ut av Matilda Wahl på Instagram.
MANIPULERT: Kvinenne i bakgrunnen har vært på besøk i det ovale kontor, men ikke hos Hillary Clinton. Bildet er manipulert, og ble lagt ut av Matilda Wahl på Instagram. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag signerte USAs president Donald Trump en presidentordre som forbyr amerikansk finansiering av internasjonale helseorganisasjoner som veileder om abort.

Det har skapt sterke reaksjoner, blant annet på Twitter under hashtaggen #GlobalGagRule.

Nå har satirikerne kommet på banen. Den svenske feministen Matilda Wahl la i går ut et instagrambilde, som umiddelbart fikk over tusen hjerter og kommentarer.

Satirisk kommentar

Til bildet skrev hun: «Mandag skrev Hillary Clinton under på at alle menn som får orgasme uten å spare hver sædcelle skal straffes. Sædcellene er jo faktisk liv, så ikke å ta vare på dem regnes som MORD. Straff skal også gis til menn som har sex med kvinner uten å sørge for at de kommer.»

Instagrambildet er omtalt av Elle Sverige, der 6000 har delt saken videre, mens nesten 40 000 har gitt innlegget en tommel eller en latteremoji.

Det spiller på et liknende bilde som ble tatt av Trump da han signerte presidentordren. Varianten med Hillary Clinton er åpenbart manipulert.

Artikkelen fortsetter under bildene.

HER SIGNERER TRUMP: Foto: Ron Sachs / CNP / NTB Scanpix
HER SIGNERER TRUMP: Foto: Ron Sachs / CNP / NTB Scanpix Vis mer
HER HEDRER OBAMA KVINNELIGE PILOTER: Kvinnene i bakgrunnen var egentlig med på dette bildet. Foto: Det Hvite Hus
HER HEDRER OBAMA KVINNELIGE PILOTER: Kvinnene i bakgrunnen var egentlig med på dette bildet. Foto: Det Hvite Hus Vis mer

Kvinnene i bakgrunnen er veteraner fra Women Airforce Service Pilots som fikk gullmedalje av Barack Obama i 2009. På det opprinnelige bildet, er det Obama som sitter foran og signerer et dokument.

Flere varianter

Hvem som var først ute med satiren, er ikke helt sikkert. Men også satirenettstedet The Burrard Street Journal hadde en liknende vits onsdag.

Istedet for Hillary Clinton, hadde de plassert senator Elizabeth Warren i det ovale kontor. Her var istedet lovforslaget at menn måtte oppsøke nærmeste fertilitetsklinikk med «ubrukte» spermier.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling