Avdøde la ut alarmerende innlegg:

«Dette marerittet har blitt så drøyt»

Jonas Aarseth Henriksen (30), som politiet mener ble drept ved ei hytte i Nes i Ådal torsdag, har tidligere hatt status som fornærmet i flere straffesaker - og lagt ut alarmerende innlegg om overfall, brannstiftelser og hærverk.

SPERRET AV: Området ved hytta er sperret av lørdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
SPERRET AV: Området ved hytta er sperret av lørdag. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NES/OSLO (Dagbladet): Politiadvokat i Sør-Øst politidistrikt, Trine Henriksen, bekrefter at de undersøker om de pågående straffesakene kan knyttes til det de mener er drap på Henriksen.

I innlegg på sosiale medier, har avdøde tidligere fortalt om forholdene:

- Har egentlig ikke ønska å dele dette tidligere for å unngå en eventuell eskalering, men dette marerittet har blitt så drøyt nå at jeg trenger all den hjelp jeg kan få, skrev han i et innlegg på Facebook 4. juni.

Han fortalte at han, flere personer rundt ham og firmaet han drev, hadde blitt utsatt for overfall, brannstiftelsesforsøkt og hærverk.

Han fortalte at det begynte sommeren 2021, og la ut flere bilder og videoer.

I en av videoene kan man se en person kaste to gjenstander inn mot en terrasse. I et påfølgende bilde kan man se at en av gjenstandene skal ha knust et vindu.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med politiadvokat Henriksen en rekke ganger lørdag, for blant annet å spørre om innleggene, uten hell.

Sak i lokalavisa

I et av innleggene har også avdøde delt en skjermdump av en sak publisert i lokalavisa Tønsbergs Blad 10. mars i år, med tittelen: «Mannen i 20-åra ble overfalt da han skulle dra på jobb: - Man blir jo redd, jeg vet ikke hva de er ute etter».

I artikkelen står det at «Da mannen, som i denne saken ønsker å være anonym, kom til parkeringsplassen på Linnomtunet tidlig torsdag morgen, fikk han øye på en mann i arbeidsklær som gikk mot ham, stilte seg ved siden av ham og begynte å børste snø av en håndverkerbil med en snøbørste».

Det beskriver så videre at mannen plutselig skal ha dratt fram pepperspray og begynt å slå.

«Så kommer det en annen mann bakfra. Med en gjenstand, et brekkjern eller et balltre, starter [også han] å slå. Det skjer åtte-ni ganger», skriver TB.

Det framgår ikke helt klart om det gjelder Henriksen, men han har altså delt en skjermdump av artikkelen selv.

Han har også delt et bilde av seg selv på sykehus.

To menn ble den gang pågrepet i saken, men seinere løslatt på grunn av manglende bevis, ifølge TB.

BEDT OM BISTAND: Politiet har satt inn store ressurser, og blant annet bedt om bistand fra Kripos. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet
BEDT OM BISTAND: Politiet har satt inn store ressurser, og blant annet bedt om bistand fra Kripos. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet Vis mer

Politiet: Føler oss sikre på drap

Tidligere lørdag sa politiadvokat Henriksen til NRK at en helt naturlig del av etterforskningen nå vil være å se på avdødes historikk.

- Det er naturlig for oss når vi skal etterforske å se på livet til fornærmede, hans nærkontakter, hans bevegelser, sa hun på spørsmål om de pågående straffesakene.

Det er imidlertid for tidlig å sette det i sammenheng nå, sa hun.

Politiet har satt store ressurser på saken, og blant annet bedt om bistand fra Kripos. Lørdag ettermiddag er hytteområdet sperret av og krimteknikere gjør undersøkelser, ifølge Dagbladets fotograf på stedet.

På spørsmål fra Ringerikes Blad om alle andre dødsårsaker enn drap er utelukket, svarer Henriksen:

- Ut fra den foreløpige obduksjonsrapporten og svar politiet har fått i andre undersøkelser, føler vi oss sikre på at vi har å gjøre med et drap.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer