Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette marerittet må ta slutt

Aktoratet i riksrettssaken mot president Bill Clinton vil tvinge Monica Lewinsky til å vitne. Hovedpersonen selv har fått mer enn nok av oppstyret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette marerittet må snart ta slutt, sier hun via en av sine advokater. Men det er lite som tyder på at presidentens tidligere elskerinne får ønsket sitt oppfylt. Det er ventet at aktoratet under kveldens riksrettshøringer vil krevet tre vitner: I tillegg til Monica Lewinsky vil de spørre ut Clintons venn Vernon Jordan og rådgiver i Det hvite hus, Sidney Blumenthal.

Avslutter saken?

Amerikanske senatorer skal i tillegg ta stilling til om de skal avslutte eller fortsette riksrettssaken mot president Bill Clinton.

Demokratene og republikanerne diskuterer saken bak lukkede dører for å finne en gylden middelvei. Partene i saken får to timer på seg til å legge fram saken for Senatet, som deretter bak lukkede dører skal ta stilling om saken skal avvises eller om det skal føres vitner.

Velgerne vil ha Clinton

Republikanerne har 55 og demokratene 45 plasser i Senatet. 19 av republikanerne står på valg i år 2000, 13 i stater der Clinton vant siste presidentvalg. Så lenge et overlegent flertall av velgerne standhaftig mener at presidenten må bli sittende, er det nesten uforståelig at partiet lar seigpiningen fortsette.

SLITEN: Monica Lewinsky har for lengst fått nok av oppstyret rundt sin person. Hennes advokater har bedt om at hun må få slippe å vitne i Senatet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling