Dette matvraket kom ikke akkurat på høflighetsvisitt

Spiste rubbel og bit og raserte hytta.

SJELDEN GJEST: Det var godt synlig at denne unge hannbjørnen hadde avlagt hytta til Anders Ringheim på Svalbard en visitt. Foto: Magnar Silseth, Sysselmannen/Anders Ringheim
SJELDEN GJEST: Det var godt synlig at denne unge hannbjørnen hadde avlagt hytta til Anders Ringheim på Svalbard en visitt. Foto: Magnar Silseth, Sysselmannen/Anders RingheimVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Torsdag denne uka ble Anders Ringheim varslet av Sysselmannen på Svalbard om at en isbjørn hadde brutt seg inn i hytta hans på Revneset. Det som trolig er en ung hannbjørn ble observert på vei inn i den gamle fangstbua fra tårnet på flyplassen.

- Bjørnen løftet vekk en lem foran noen vinder, knuste ett, og tok seg inn. Når den skulle ut, gikk den like godt gjennom et annet vindu, sier Anders Ringheim til Svalbardposten.

- Vinduet måler 34 ganger 37 centimeter. Ikke skjønner jeg hvordan den kom seg inn, sier Longyearbyen-mannen til Dagbladet.

- Spiste rubbel og bit Ringheim hadde hatt en snekker på besøk i hytta som hadde etterlatt seg noe mat. Det hadde tydeligvis den sultne bjørnen fått ferten i.

- Isbjørnen spiste rubbel og bit. Alt fra pølser og majones til egg, brunost og bacon, sier Anders Ringheim.

Da han fikk nyss om at bjørn hadde vært på besøk, tok han med seg børsa og dro til hytta.

Kom i dag også - Sju vinduer er knust og bjørnen har ødelagt et bord. Det skal gå fint å få det meste i stand igjen, sier Ringheim som aldri før har opplevd liknende.

For selv på Svalbard er det ikke hverdagskost med så nærgående isbjørn.

- Nei, i går satt hele byen med kikkert og kunne se isbjørn på andre siden av fjorden, sier han.

UVENTET: Longyearbyen-mannen Anders Ringheim fikk seg litt av en overraskelse da han ble varslet om at en isbjørn hadde tatt seg inn i hytta hans på Revneset på Svalbard. Foto: Anders Ringheim
UVENTET: Longyearbyen-mannen Anders Ringheim fikk seg litt av en overraskelse da han ble varslet om at en isbjørn hadde tatt seg inn i hytta hans på Revneset på Svalbard. Foto: Anders Ringheim Vis mer

Ringheim forteller Dagbladet at den sultne bamsen også i dag avla hytta en visitt.

- Isbjørnen gikk inn i hytta, men kom fort ut fordi vi lagret maten i ei zargeskasse ute. Det hjalp lite. Bjørnen åpnet den og spiste opp all proviant i dag også.

Nærmer seg Lonyearbyen Selv om bjørnen har kommet nærmere Longyearbyen det siste døgnet, blir det foreløpig ikke gjort noe for å få den bort, skriver Svalbardposten.

- Vi har kontroll på bjørnen, og det betyr at vi holder den under oppsikt. For øyeblikket oppholder den seg et stykke oppe i fjellsida av Hiorthfjellet, sier sysselmannsførstebetjent Trond Olsen til avisa.

TUNG PÅ LABBEN: Isbjørnen gikk ikke akkurat lett på tå inne i hytta. Foto: Anders Ringheim
TUNG PÅ LABBEN: Isbjørnen gikk ikke akkurat lett på tå inne i hytta. Foto: Anders Ringheim Vis mer