FLUKTRUTA: Politiet viser kart over hvordan de mener den etterlyste bevegde seg 15. oktober. Video: John T. Pedersen Vis mer

Majorstua-drapet

Dette mener politiet er fluktruta

Politiet har funnet gjenstander langs Frognerelva som de knytter til drapet.

Under en pressekonferanse i dag på politihuset på Grønland gikk politiet ut med en etterlysning av en mann de mistenker for drapet på Majorstua i Oslo mandag denne uka.

ETTERLYST: Politiet har offentliggjort overvåkningsbilder av mannen som er tatt på Skøyen stasjon klokka 13.16. Foto: Politiet
ETTERLYST: Politiet har offentliggjort overvåkningsbilder av mannen som er tatt på Skøyen stasjon klokka 13.16. Foto: Politiet Vis mer

Politiinspektør Grete Lien Metlid viste fram et oversiktskart og et bilde av en etterlyst mann.

- Vi mener dette er gjerningsmannen, sier Metlid.

Politiet knytter også den etterlyste til et ran i Essendropsgate 5 på Majorstua mellom klokka 07.30 og 07.40 mandag.

Politiet mener nå at mannen står bak både drapet på Majorstua og knivranet i en garasje et par steinkast unna åstedet samme morgen. De har tidligere ikke sett disse to hendelsene i sammenheng med hverandre.

Politiet tror at den etterlyste beveget seg mot leiligheten der den drepte bodde i Arbos gate 2 i etterkant av ranet i Essendropsgate 5.

GÅRUTE: Politiet mener den mistenkte har beveget seg langs Frognerelva. Foto: Politiet
GÅRUTE: Politiet mener den mistenkte har beveget seg langs Frognerelva. Foto: Politiet Vis mer

Politiet mener at han deretter har gått langs Frognerelva hvor det er blitt gjort en videoobservasjon klokka 12.37. Politiet har gjort funn av gjenstander langs denne ruta.

Klokka 13.16 blir mannen filmet av overvåkningskamera på Skøyen stasjon.

Langs Frognerelva

Under pressekonferansen viser hun et kart med en rød linje langs Frognerelva hvor politiet mener den antatte gjerningsmannen har beveget seg. Her er det ifølge politiet gjort viktige observasjoner.

- Vi mener at han har båret på flere gjenstander, sier politiinspektøren.

TATOVERING PÅ HÅNDA: Driftsleder for Oslo-politiets Felles enhet for etterretning og etterforskning, Grete Lien Metlid, om siste utvikling i Majorstua-drapssaken, hvor en mann er etterlyst. Reporter: Audun Hageskal // Video: John Terje Pedersen Vis mer Vis mer

- Vi har fokusert på en rute fra Frognerelva, fra ett sted til et annet sted, hvor politiet har gjort noen funn. Vi ønsker nå at publikum som har sett personen bærende på noe eller sett ham et annet sted kommer med tips. Vi kan heller ikke utelukke at det kan være flere involvert, sier Metlid til Dagbladet.

Ifølge Metlid er det viktig å etterlyse mannen.

- Vi går ut med bilde og håper selvfølgelig at vi raskt får opplysninger hvem dette er. Vedkommende har en tatovering på den ene hånda, sier Metlid.

Kan være tilfeldig offer

- Vi knytter denne mannen på dette bildet til både ran og drap på Majorstua mandag. Dette er en mann som er uidentifisert. Vi har selvsagt tatt våre nøye vurderinger. Vi vet ikke hvem det er, sier Metlid.

Hun opplyser at det er en utvikling i saken som gjør at politiet knytter hendelsene sammen.

- Vi kan ikke si noe om verken motiv eller foranledning, men vi må ta høyde for at avdøde kan være tilfeldig offer, sier Metlid.