ØNSKER IKKE GJENOPPTAKELSE: Christer van der Kwast. Arkivfoto: LISE ÅSERUD/SCANPIX
ØNSKER IKKE GJENOPPTAKELSE: Christer van der Kwast. Arkivfoto: LISE ÅSERUD/SCANPIXVis mer

- Dette minner om en såpeopera

Etterforsker om at Quick trakk drapstilståelsene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjefsetterforsker i drapssakene mot Thomas Quick, Christer van der Kwast, tror ikke svensken får gjenopptatt sakene, selv om han nå har trukket tilståelsene sine.

Van der Kwast mener det ikke har kommet fram nye opplysninger i saken, på tross av at Quick søndag i et TV-program trakk tilbake alle tilståelsene av drapene han er dømt for.

- Det som har skjedd nå minner om en såpeopera. jeg regner med at domstolen holder hodet kaldt og at det ikke blir noen gjenopptakelse, sier van der Kwast til Svenska Dagbladet.

Trakk tilståelser

Quick er dømt for åtte drap, men har innrømmet å ha drept mer enn 20 personer i Sverige, Norge og Finland.

I dokumentaren på svensk TV søndag trakk han tilbake tilståelsene og sa at han var blitt manipulert av psykiatere og etterforskere. Han hevdet også at han gikk på tunge medisiner da sakene mot ham ble etterforsket.

Det forandrer ingenting, mener van der Kwast.

- Det er klart at han har snakket mye tull, men han har også opplyst om detaljer som han i ettertid ikke kan bortforklare, sier van der Kwast.

- Penger motivasjonen

Van der Kwast tror motivasjonen for at Quick har gått bort fra tidligere tilståelser er at han vil ut av institusjonen der han holdes.

- Det er nærliggende å tro det. Det overrasker meg heller ikke om det er penger inne i bildet. skulle han bli frikjent i en eventuell ny rettssak, vil han få erstatning, påpeker van der Kwast.

Han hevder at Quick tidligere har forsøkt å tjene penger på beretningene sine om drapene han tidligere påsto å sta bak.

(NTB)

 

TRAKK TILSTÅELSENE:
Svenske Thomas Quick trekker tilbake sine tilståelser om å ha tatt livet av åtte personer han er dømt for å ha drept. Blant de drepte var tre norske kvinner.
Arkivfoto: Pressens Bild / SCANPIX
TRAKK TILSTÅELSENE: Svenske Thomas Quick trekker tilbake sine tilståelser om å ha tatt livet av åtte personer han er dømt for å ha drept. Blant de drepte var tre norske kvinner. Arkivfoto: Pressens Bild / SCANPIX Vis mer