- Dette mistenkeliggjør norske foreldre

Mette Hankamhaug (Frp) raser mot at ungdomskoleelever nå må ha legeattest hvis de er borte i mer enn tre dager.

RASER MOT NY FRAVÆRSORDNING: Mette Hanekamhaug (Frp) mener den nye fraværsordningen der elever må ha legeatest hvis de er borte mer enn tre dager mistenkeliggjør norske foreldre og sløser med legenes ressurser.
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix
RASER MOT NY FRAVÆRSORDNING: Mette Hanekamhaug (Frp) mener den nye fraværsordningen der elever må ha legeatest hvis de er borte mer enn tre dager mistenkeliggjør norske foreldre og sløser med legenes ressurser. Foto: Cornelius Poppe / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fra høsten må ungdomsskoleelever fra 8. klasse og oppover levere legeerklæring for å få strøket fraværet. Flere leger er ifølge Aftenposten oppgitt over en ordning de mener er null verdt og misbruk av ressursene. Legeforeningen skrev i en høringsuttalelse at ordningen ville gi «dagens fastleger unødig og bortkastet merarbeid.»

Det er Frps skolepolitiker Mette Hanekamhaug helt enig i, og mener ordningen mistenkeliggjør norske foreldre.

- Stoler ikke på foreldrene - Ordningen viser at man ikke stoler på foreldrenes dømmekraft overfor egne barn ved å ta fra dem ansvaret for barn fra 13 til 16 år, mener hun.

Ordningen er ment for å få tatt skulkerne, men Hanekamhaug tror ikke det vil hjelpe å kreve legeattest.

- Det første de gjorde for å ta skulkerne var jo å ta fire dager fra de opprinnelig 14 fraværsdagene som skoleelever kan styrke fra vitnemålet sitt. Det går mest utover de som ønsker å engasjere seg i politisk og frivillig arbeid.

Foreslår SMS-varsling - Jeg tror SMS-varsling til foreldre om at barnet ikke er på skolen er en bedre løsning, siden foreldrene ofte drar på jobb før barnet drar på skolen. Man prøver SMS-metoden ut på flere norske skoler, og den er svært utbredt i Danmark, sier Hanekamhaug til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer