Dette møtte dem som ville sjekke selvangivelsen

Vet ikke når nettsidene vil være oppe igjen.

UTILGJENGELIG: Skjermbilde av Skatteetatens sider, Altinn.no, der man kan sjekke selvangivelsen elektronisk. Nettstedet var nede og ikke tilgjengelig da selvangivelsen blr lagt ut tirsdag morgen. Foto: SKJERMBILDE
UTILGJENGELIG: Skjermbilde av Skatteetatens sider, Altinn.no, der man kan sjekke selvangivelsen elektronisk. Nettstedet var nede og ikke tilgjengelig da selvangivelsen blr lagt ut tirsdag morgen. Foto: SKJERMBILDEVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I morges klokka åtte ble selvangivelsen lagt ut på nettsiden Altinn. Allerede et par minutter over åtte begynte nettsiden å gå seint, før den stoppet helt opp. Brukerne ble møtt av en meldingen om at nettsiden er utilgjengelig.

- Det er bare å beklage, vi har ytelsestester for å takle enormt stor pågang, så jeg vet ikke hva som har gått galt ennå, sier Jørgen Ferkingstad, informasjonsansvarlig i Altinn til Dagbladet.no.

Ferkingstad forteller at det ser ut til å ha vært nesten dobbelt så stor trafikk på nettsidene som i fjor, da var det mellom 800 og 900 000 brukere den første dagen.

- Vi jobber med å analysere problemet nå, vi vil ha siden oppe igjen så snart som mulig, sier han.  

- Dette er heldigvis ikke kritisk for selvangivelsen, men siden skulle ha vært oppe da vi sa at den skulle være det, sier Eva Karin Dahle Rabben, kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten, og hun legger til at feilen ligger hos altinn, og ikke hos dem.