Dette museet stinker

Men 20 000 har allerede flokket til toalettparken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til kulturparken «Toilet Culture Park» i sør-koreanske Suwon kommer turister for å fotografere gamle toaletter, lære om menneskelig avføring og se skulpturer av mennesker mens de sitter på do.

Museet, som ifølge Sky News er verdens første toalett-park, åpnet i juli, og allerede har 20 000 vært innom for å få en kulturell opplevelse litt utenom det vanlige.

I denne parken handler alt om å gi de besøkende et innsyn i toalettets historie og sannheten om hva som egentlig skjer når «naturen kaller».

Formet som en do Museet i parken, som er formet som en doring, var opprinnelig hjemmet Suwons tidligere borgermester, Sim Jae-duck, populært kalt «Mr. Toilet», som er inspirasjonen til toalett-parken.

I tillegg til at besøkende ved museet kan beundre kunst av toalettskilter fra verden over, får de også muligheten til å prøve Jae-ducks originale do.

Jae-duck hadde selv et helt spesielt forhold til toaletter. For etter at han selv ble født i sin bestemors do, bestemte han seg for å dedisere livet sitt til, ja, nettopp toaletter.

Han grunnla organisasjonen World Toilet Association (WTA), og var også president for Korea Toilet Association. Kallenavnet «Mr. Toilet» fikk han etter å ha jobbet med å forbedre de offentlige toalettene under fotball-VM i 2002.

Vil ekspandere Før han døde i 2009, bestemte Jae-duck at hjemmet hans skulle gjøres om til museum, i et forsøk på å endre oppfattelsen til dem som har negative forhold til toaletter.

- Toalettet er ikke bare et sted for å gjøre fra seg, men også et sted for ettertanke. Det kan redde menneskeheten fra sykdommer, skal Jae-duck ha sagt i 2007, ifølge The Guardian.

Ifølge Sky News planlegger myndigheter i Suwon å ekspandere parken til en større fornøyelsespark i 2014 og øke bevisstheten om sanitære forhold.

POPULÆRT: Så langt har 20 000 tatt turen innom do-museet. Foto: NTB Scanpix
POPULÆRT: Så langt har 20 000 tatt turen innom do-museet. Foto: NTB Scanpix Vis mer