Dette mystiske kattedyret skremmer amerikansk familiestrøk

Eksperter: - Dere har fått besøk av ei afrikansk løvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Innbyggerne i byen Norwalk i California står overfor et aldri så lite mysterium.

En overvåkningsvideo, nylig sluppet av politiet og rådhuset i byen, viser et stort kattedyr smygende rundt i nabolaget rundt «Tina Street» på nattestid.

Se videoen øverst i saken.

Myndighetene i byen har ikke lykkes med å identifisere hvilket dyr som faktisk vises på videoen, men to ting er sikkert: Dyret er ingen huskatt, og det skremmer vettet av innbyggerne i Norwalk.

I tillegg likner dyret mistenkelig mye på et vesen som definitivt ikke har sitt naturlige habitat i et amerikansk familiestrøk:

Nemlig løvinna.

- Må være løve Løveforsker Craig Packer, ved «University of Minnesota» hevder til Los Angeles Times at dyret på videoen mest sannsynlig er ei afrikansk løvinne, mens eksperter som jobber med miljø og dyreliv i Norwalk har rykket ut på Norwalks offisielle Facebook-gruppe og avkreftet at det er et rovdyr som spaserer i nabolaget.

- Vi tror det er en hund, sier Don Nelson ved «California Department of Fish and Wildlife» til Los Angeles Times.

- En eldre hund som beveger seg som en katt, legger han til.

Ekspertene er uenige I tillegg til spekulasjonene som florerer på Facebook og Youtube, har flere eksperter kastet seg inn i debatten om å identifisere det mystiske dyret.

Puma har blitt lansert som den best åpenbare kandidaten, men talskvinne Christine Simmons ved «San Diego Zoo» er sikker i sin sak:

- Det ser ikke ut som en Puma.

Joel Almquist er en av gründerne bak «Forever Wild Exotic Animal Sanctuary», som blant annet huser ei løvinne, og han har følgende å si til Los Angeles Times etter å ha analysert videoklippet:

- Jeg trodde aller først det var en stor hund, men etter å ha sett det flere ganger, tror jeg det er en leopard. Dette tror jeg på bakgrunn av dyrets høyde og bevegelse.

- Kan tilhøre privatperson - Det er definitvt ei løvinne. Bare se på fysikken.

Ordene kommer fra Dale Anderson, sjef for «Project Survival Cat Haven» i California - en dyrehage med blant annet to afrikanske løver bak gjerdene.

Anderson sier til Los Angeles Times at politiet bør kople på rovdyreksperter i etterforskningen av denne saken.

- Skulle det vise seg å være ei løvinne, kan det tenkes at dyret har vært et eksotisk kosedyr for en eller annen person i Norwalk eller omegn og rømt, sier Anderson.

Tips renner inn på Facebook På Facebook forsøker lokalbefolkningen å nøste opp i mysteriet.

Evelyna Aguilera-Hernandez har kommentert at et lite sirkus var på besøk omtrent en mil unna stedet der videoen av dyret ble tatt,og spør om dyret kanskje kan ha rømt derfra.

Kanskje er det hun som har løst mysteriet?