- Dette nærmer seg et karakterdrap

Helge Solum Larsens forsvarer raser mot det hun mener er en personforfølgelse av hennes klient.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Forsvarsdvokat Inger Marie Sunde er svært kritisk til det hun har lest om Helge Solum Larsen i mediene de siste dagene. Hun er særlig kritisk til de som fremmer gamle historier om hennes klient for å sette ham i et dårlig lys.

- Nå synes jeg det begynner å likne på et karakterdrap på min klient. Jeg ser en personforfølgelse av en mann som til de grader ligger nede. Folk må ta til vettet. Nå handler det om å få oppklart saken så snart som mulig, sier Sunde til Dagbladet torsdag kveld.

Solum Larsen er fortsatt innlagt ved psykiatrisk avdeling på Stavanger universitetssjukehus, og ifølge Sande er han svært nedbrutt, føler seg maktesløs og dypt fortvilet. Venstre-toppen har fortalt sin advokat at det var seksuell kontakt mellom ham og en 17 år gammel jente, men han erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen om voldtekt.

- Han erkjenner ingen form for straffskyld, men ønsker å komme i avhør med politiet så snart som mulig. Det er ikke noe han ønsker å utsette, men han må ha krefter til å tåle et lengre sammenhengende avhør, sier Sunde.

Derfor er det fortsatt uklart om han vil kunne avhøres før eller i løpet av helgen.

INNLAGT:  Helge Solum Larsen er fortsatt innlagt på psykiatrisk sykehus. Forsvarer Inger Marie Sunde sier han vil forklare seg så snart det lar seg gjøre. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
INNLAGT: Helge Solum Larsen er fortsatt innlagt på psykiatrisk sykehus. Forsvarer Inger Marie Sunde sier han vil forklare seg så snart det lar seg gjøre. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer