Dette nye «fjellet» viser det enorme omfanget av flyktningkrisa

Nesten 900 000 flyktninger til Europa så langt i år.

RYDDER OPP: Frivillige står i berget av redningsvester som er igjen på øya Lesbos i Hellas etter at flyktninger har kommet sjøveien fra Tyrkia.  Foto: AFP / ARIS MESSINIS / NTB scanpix
RYDDER OPP: Frivillige står i berget av redningsvester som er igjen på øya Lesbos i Hellas etter at flyktninger har kommet sjøveien fra Tyrkia. Foto: AFP / ARIS MESSINIS / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Bildene av forlatte redningsvester på Lesbos i Hellas vitner om flyktningkrisen og det enorme omfanget den har.

Ifølge International organization for migration (IOM) har over 878 495 mennesker tatt sjøveiene fra nordlige Afrika og Midtøsten til Europa. Til Lesbos kommer flyktningene sjøveien fra Tyrkia over Egeerhavet. Det siste halvåret har mer enn 640 000 tatt den farefulle ferden over til Hellas, ifølge IOM.

Ikke langt fra sjøkanten ligger det berg med redningsvester som flyktningene har lagt fra seg før de fortsatte ferden videre innover i Europa.

I november ankom det langt færre flyktninger til Europa sjøveien enn forrige måned. Men 140 000 mennesker på flukt er likevel et svært høyt tall, understreket William Spindler, FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR), meldte NTB 1. desember. I oktober var tallet 220 000.

Nedgangen skyldes endrede værforhold i Egeerhavet og tyrkiske myndigheters aksjoner mot menneskehandel.

I november kom det 8163 asylsøkere til Norge og totaltallet for året var ved månedsskiftet 30 100.

Mer enn 5000 av de har kommet til Norge via Russland, men i løpet av de siste fem dagene kom det ingen asylsøkere over Storskog. Det skjer etter at politiet mandag iverksatte den instruksen fra Utlendingsdirektoratet som innebærer at norske grensekontrollører kan vurdere ID-papirer før de forlater russisk område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer