Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette ølet forandret jula for Benjamin - og for Macks ølbryggeri

- (F)isbjørn er ikke akkurat en merkevare vi er stolt av, sier Mack-sjefen.

SPESIAL-ØL: På dette bildet fra lille julaften drikker Benjamin Svane det spesielle ølet som nå har fått tilnavnet (F)isbjørn. Foto: Privat
SPESIAL-ØL: På dette bildet fra lille julaften drikker Benjamin Svane det spesielle ølet som nå har fått tilnavnet (F)isbjørn. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årets julefeiring tok en uventet vending for Benjamin Svane (20) fra Lakselv, da han lille julaften åpnet en ølboks av merket Isbjørn, fra Macks bryggeri i Tromsø.

- Det var noe helt for seg selv. Det luktet fis, rett og slett, råttent egg kan du sammenlikne det med. Skikkelig ille, sier han til Dagbladet.

Julebord affisert Svane forteller at han hadde kjøpt inn to 12-pakninger med det spesielle ølet. Mye gikk i vasken da han oppdaget hva slags øl det var snakk om.

- Det var lille julaften, og det skulle holde til noen middager og kvelder utover. Det var liksom det man hadde av øl, sier han oppgitt.

Ifølge nettstedet iFinnmark, som omtalte saken i dag, er Svane langt fra den eneste som har blitt affisert av det spesielle ølet.

«iFinnmark opplevde det selv for noen uker siden på vårt julebort at enkelte av de innkjøpte boksene, spredte en odør i lokalet, da de ble sprettet», skriver iFinnmark.

«(F)isbjørn» Det omdiskuterte ølet har nå fått et tilnavn som bryggeriet er lite fornøyd med.

- Vi beklager, og (F)isbjørn er ikke akkurat en merkevare vi er stolt av og vil være bekjent av, sier administrerende direktør Harald Bredrup ved Mack ølbryggeri til iFinnmark.

Han forteller at bryggeriet også tidligere har visst om lukt-luktproblemet, men at feilen nå er rettet opp etter lang tids leting.

- Vi har gått med hjertet i halsen. Dette er en feil som har slått inn under veldig spesielle forhold, og kun i enkeltbokser, og ikke hele partier. Derfor har det vært svært krevende å lokalisere feilen, forklarer han overfor iFinnmark.

Bredrup lover ifølge nettstedet uheldige kunder pengene tilbake, hvis de kontakter kundeservice.

- Trakk seg unna For Benjamin Svanes del ser forholdet til Macks bryggeri ut til å ha fått en alvorlig knekk. Han gir klare signaler om at han neppe vil gå til innkjøp av mer Mack-øl i framtida.

Til det husker han for godt de som skjedde lille julaften.

- Folk trakk seg unna, for det var skikkelig ille.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media