Dette plager deg mest bak rattet

Vi har lista!

PLAGE: Knapt noe plager oss mer på turen enn en real lusekjører og sinke i trafikken. TrygVesta lar seg overraske at det nettopp er lav hastighet, og ikke høy hastighet som oppleves ekstra krevende for bilister flest. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX
PLAGE: Knapt noe plager oss mer på turen enn en real lusekjører og sinke i trafikken. TrygVesta lar seg overraske at det nettopp er lav hastighet, og ikke høy hastighet som oppleves ekstra krevende for bilister flest. Illustrasjonsfoto: Terje Bendiksby / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Lusekjørere og sinker i trafikken er de som irriterer medtrafikantene aller mest, melder forsikringsselskapet TrygVesta.

En undersøkelse de har foretatt viser at drøye seks av ti bilister oppgir det å ligge bak en lusekjører som en ekstra stor plage i trafikken, mens halvparten irriterer seg stort over trange parkeringshus. Sintere og sintereOg jo eldre du er, jo mer lar du deg irritere over treigingen i bilen foran. Mens 66 prosent av de over 60 år kjenner blodet begynne å koke, er andelen hissige under 30 år på 52 prosent.

Det er kanskje ikke så overraskende at de med størst motor og raskest bil også lar seg tirre mest. De som kjører rundt i familievennlige biler tar det i langt større grad med ro.

- Dersom du av en eller annen grunn kjører sakte, må du se ofte i speilet og slippe andre forbi med jevne mellomrom. Men samtidig bør irritable bilister slappe av litt og heller senke farten hvis de havner bak et saktegående kjøretøy, sier skadesjef Ketil Voll i TrygVesta.

- Folk har lett for å glemme at det ikke er mange minuttene de taper på å kjøre ti kilometer i timen under fartsgrensen en liten stund, sier han. Luke til besværPå klar andreplass er trange parkeringshus en plage for de fleste. 51 prosent oppgir dette som et problem. Deretter følger forbikjøring og lukeparkering med henholdsvis 33 og 32 prosent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer