- Dette preger oss alle

STOCKHOLM (Dagbladet): Knut R. Mikkelsen er fortvilt. Politimesteren i Drammen karakteriserer Thomas Quick og detaljene som kommer fram i retten som uforståelig. - Dette er bare tragisk! Dyrisk og en råskap vi aldri tidligere har opplevd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter to dager på tilhørerbenken reiste politimester Knut R. Mikkelsen i går hjem til Drammen fra Stockholm, tydelig preget av det han hadde sett og hørt fra Thomas Quick.
- Du reagerer med fortvilelse! Alle som har sittet og hørt på hva Quick forteller, blir merket av det. Det blir spesielt å sitte og høre på hva som egentlig skjedde da 9 år gamle Therese Johannessen ble tatt av dage i 1988, sier Mikkelsen, som har fulgt med i Therese-saken fra første dag.

Tror på Quick

Lenge var det tvil om Quicks tilståelse. Det fantes ikke bevis, bare en rekke indisier. Men Mikkelsen er ikke i tvil.

- Jeg er sikker på at vi har tatt rett mann. Thomas Quick drepte Therese, slår Mikkelsen fast.
Han er enda sikrere i dag, etter å ha hørt på Quick og observert ham på nært hold.
Quicks dyriske knurring, hans iskalde og hikstende stemme har gjort inntrykk på Mikkelsen.

- Jeg var lenge i tvil om jeg skulle reise til Stockholm. Selv om det har vært ubehagelig, skremmende og følelsesmessig vanskelig er jeg glad for at jeg reiste, sier politimesteren i Drammen ettertenksomt.

Fortvilelse

Politimesteren har ledet den 13 manns store politidelegasjonen fra Norge som har sittet på tilhørerbenken og hørt på Quicks detaljerte forklaring.

- Kanskje burde vi reagere med aggresjon, men det gjør vi ikke. Det er et sykt menneske som sitter på tiltalebenken. Fortvilelse er mer dekkende, sier den 47 år gamle politimesteren.
- Det gjorde bare vondt. Disse to dagene i sikkerhetssalen i Stockholm har vært sterke. Handlingene til Thomas Quick er noe vi forhåpentligvis aldri mer får oppleve.

SYK: - Det er et sykt menneske som sitter på tiltalebenken, sier Politimester Knut R. Mikkelsen.