HYLLER TERROR: Den norske statsborgeren Mohyeldeen (til venstre) la fredag ut dette bildet på sin Facebook-profil. Den andre personen på bildet er trolig en annen person i det rasikale islamistmiljøet på Østlandet, som opererer under pseudonymet Muhammed Jundullah. Skjermdump: Facebook.
HYLLER TERROR: Den norske statsborgeren Mohyeldeen (til venstre) la fredag ut dette bildet på sin Facebook-profil. Den andre personen på bildet er trolig en annen person i det rasikale islamistmiljøet på Østlandet, som opererer under pseudonymet Muhammed Jundullah. Skjermdump: Facebook.Vis mer

- Dette problemet kan vi ikke løse med pass

Men ellers er SV-lederen enig med Frp og Ap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet presiserer: I dagens papirutgave, og i en tidligere versjon av denne nettsaken, framgikk det at Mohyeldeen Mohammad har kommet med ytringer knyttet til terroraksjonen i Algerie. Det medfører ikke riktighet. Dagbladet beklager feilen.

(Dagbladet): Nok en gang har Mohyeldeen Mohammad lagt ut bilder av seg selv der han poserer med våpen i Syria.

Bildet vekker reaksjoner blant politikerne. I fjor høst ble det kjent at flere nordmenn har dratt til Syria for å delta i borgerkrigen.

- Slåss i Syria John Chr. Elden er advokat for Mohyeldeen Mohammad. Elden opplyser i en sms til Dagbladet at «det ser ut som hans klient slåss med vesten mot regimet i Syria».

- Men så lenge dette ikke er en straffesak, legger jeg meg ikke opp i det, skriver Elden om bildet på Facebook.

Per Sandberg frykter at våpen-poseringen skaper utrygghet og ødelegger for alle.

- Det er provoserende for hele den norske befolkningen, og jeg håper det er det også for norske muslimer, sier Sandberg til Dagbladet.

Bildet ble lagt ut på fredag, omtrent samtidig som lederen av Profetens Ummah, der Mohyeldeen Mohammad også er medlem, gikk ut i Dagbladet og hyllet terroraksjonen i Algerie.

For en gangs skyld er ytterfløyene på Stortinget enige i en sak med dype norske og internasjonale røtter.

Både SV-leder Audun Lysbakken og Fremskrittspartiets nestleder og justispolitiske talsmann Per Sandberg fordømmer Ubaydullah Hussains utspill.

- Utspillet viser en motbydelig holdning til andres lidelser. Det er sterkt å oppleve at en norsk statsborger støtter angrepet på andre nordmenn. Selv om det er et lite miljø, må vi ikke unnlate å sette flomlyset på slike ekstremister, sier Lysbakken til Dagbladet.

- Dessverre noen som hører Også Arbeiderpartiets justispolitiske talsmann Jan Bøhler er provosert over Profetens Ummahs hyllest til angriperne og våpenposeringen til Mohyeldeen Mohammad på et Facebook-bilde, sammen med en annen Østlandet-basert radikal islamist som opptrer under pseudonymet Muhammed Jundullah.

- Vi må være sterkere og klarere i vår argumentasjon mot dette, slik at vi overbeviser folk i miljøer som hører på disse personene. For de har vi dessverre. Det er så mange kanaler å nå fram til folk nå, at det ikke nytter å fortie slike holdninger, sier Bøhler.

Mens Per Sandberg og Frp åpner for å frata slike ekstremister norsk statsborgerskap, setter Jan Bøhler sin lit til en varslet lovregulering fra Stortinget denne vårsesjonen med lovforbud mot terrortrening i utlandet - etter at 22. juli-kommisjonen først reiste ideen.

Pass hjelper ikke Her går alliansene mellom de tre toppolitikerne i kryss. Både SV-leder Lysbakken og Frp-nestleder Sandberg mener det allerede er lovparagrafer som regulerer alvorlige trusler.

Lysbakken mener derimot at Frps åpning for å inndra norske pass ikke kan løse slike trusselproblemer.

- Dette er ikke et problem vi kan eksportere med statsborgerskap. Her må vi ha fullt offentlig søkelys på et lite, ekstremt miljø, mener SV-lederen.

 REAGERER:  Sv-leder Audun Lysbakken reagerer sterkt både på Ubaydullah Hussains utsagt om terroraksjonen i Algerie og at Mohyeldeen Mohammad legger ut bilder av seg selv der han poserer med våpen i Syria. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet.
REAGERER: Sv-leder Audun Lysbakken reagerer sterkt både på Ubaydullah Hussains utsagt om terroraksjonen i Algerie og at Mohyeldeen Mohammad legger ut bilder av seg selv der han poserer med våpen i Syria. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet. Vis mer