Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dette rammer der vi skal føle oss tryggest

Justisminister Knut Storberget besøker ulykkesstedet i Ålesund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet.no): Justisminister Knut Storberget reiser i dag til Ålesund i forbindelse med rasulykken som skjedde onsdag, skriver Justisdepartementet i en pressemelding.

Storberget opplyser at han skal møte politi, de som er involvert i redningsarbeidet og folk som personlig er berørt av raset. Han skal også møte ordføreren og varaordføreren i Ålesund.

Justisministeren fikk vite om ulykken tidlig onsdag morgen, og har blitt løpende oppdatert siden det.Han ønsker å berømme kommunen, de frivillige, politiet og redningsmannskapene etter ulykken.

- Som justisminister er det viktig for meg at koordineringen av arbeidet etter denne hendelsen går bra. Dette er noe regjeringen prioriterer, og det gleder meg å se at dette arbeidet fungerer når noe så alvorlig som dette skjer, sier Storberget til Dagbladet.no.

- Gjør sterkt inntrykk

450 personer ble evakuert etter raset, og fem personer er fremdeles savnet. Storberget ønsker å uttrykke støtte og omtanke til de som er berørt av raset.

- Denne ulykken berører mange, og gjør sterkt inntrykk på meg og resten av regjeringen. Dette rammer der vi skal føle oss tryggest, i våre hjem der vi sover, sier Storberget.

De nærmeste naboene til ulykkesstedet må trolig vente en stund før de kan flytte tilbake til hjemmene sine. Når gasstanken under den sammenraste bygningen er tom, vil evakueringsområdet kunne bli innskrenket, noe som kan skje allerede fredag. Men ingen har et eksakt svar på når dette skjer, ifølge NTB. 

SKAL BESØKE ULYKKESSTEDET: Fem personer er fremdeles skadet etter at en bygning raste i Ålesund onsdag. Torsdag ettermiddag reiser justisminister Knut Storberget til Ålesund for å møte blant annet redningsmannskaper og folk som er berørte av ulykken. Foto: SCANPIX
SKAL BESØKE ULYKKESSTEDET: Fem personer er fremdeles skadet etter at en bygning raste i Ålesund onsdag. Torsdag ettermiddag reiser justisminister Knut Storberget til Ålesund for å møte blant annet redningsmannskaper og folk som er berørte av ulykken. Foto: SCANPIX Vis mer

Storberget synes også det er flott å se at folk i Ålesund har åpnet hjemmene sine for de mange som måtte evakueres.

- Det viser Norge på sitt beste når ting er vanskelige i samfunnet, sier han.

- Tydelige og klare regler

Det er blitt stilt spørsmål ved hvilke geologiske vurderinger og godkjenninger som ble gjort i forhold til å sikre fjellmassen bak huset som ble rammet. Storberget advarer mot å dra for bastante konklusjoner om årsaken til raset foreløpig.

- Regjeringen velger ikke å kommentere årsaksforholdet. Når det er sagt, er det tydelige og klare regler knyttet til faren ved byggeprosesser, sier Storberget. 

Han opplyser også at regjeringen nå er i sluttfasen av et arbeid der det ses på hva slags roller de ulike deltakerne spiller gjennom en byggeprosess.

Vil diskuterer gransking

Ålesund kommune vil diskutere gransking av rasulykken med justisminister Knut Storberget (Ap) når han kommer til byen torsdag ettermiddag, melder NTB.

image: -  Dette rammer der vi skal føle oss tryggest

- Det er helt naturlig at vi setter ned en arbeidsgruppe for å finne ut hvordan dette kunne skje. Det er vi forpliktet til. Vi har allerede vært i dialog med Justisdepartementet og fortsetter samtalene når justisminister Knut Storberget kommer hit til byen torsdag ettermiddag, sier varaordfører i Ålesund Lodve Solholm (Frp) til NTB.

Solholm sier det ikke er avklart om Justisdepartementet blir direkte representert i en slik granskingsgruppe.

- Det kan hende de ønsker å være med. Jeg regner med at det blir tema når vi møter Storberget, sier Solholm.

Det var planlagt at Storberget skulle ankomme Ålesund klokka 16.30, men flyet ser ut til å være omtrent en time forsinket fra Gardermoen.

" ?>

PÅ VEI TIL ÅLESUND: Justisminister Knut Storberget på Gardermoen før flyet tar av mot Ålesund i dag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media