STORE MENGDER: Dette viser raset som gikk på fylkesvei 337 i Luster kommune mandag. Steinblokkene er gigantiske. Foto: Oddbjørn Molland
STORE MENGDER: Dette viser raset som gikk på fylkesvei 337 i Luster kommune mandag. Steinblokkene er gigantiske. Foto: Oddbjørn MollandVis mer

Dette raset isolerer bygda. Slik kan det være fram til torsdag

Stort steinras etter massive nedbørsmengder i Luster kommune.

Et steinras har ført til stenging av fylkesvei 337 til Veitastrond i Luster kommune i Sogn og Fjordane.

Veien er stengt ved Soget etter det store steinraset mandag formiddag, som har kommet som følge av de massive nedbørsmengdene i området, skriver Sogn Avis.

- Ganske heftig

Veien er eneste forbinelse til bygda Veitastrond. En av dem som nå er isolert som følge av raset, er Oddbjørn Molland. Han har selv brøyting på fylkesveien, og reiste ut til rasstedet umiddelbart etter å ha fått melding mandag formiddag.

FLOM: Skjåk i Gudbrandsdalen er blant tettstedene som er hardest rammet av flommen. Den høye vannstanden har ført med seg en ekstrem ryddejobb rundt huset hans. Reporter: Audun Hageskal. Video: Andreas Lekang. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer
Dette raset isolerer bygda. Slik kan det være fram til torsdag

Ifølge han er det snakk om store steinblokker, så store som tre meter lange og to meter brede, som har rast.

- Det var et ganske så heftig steinras. Det er i hvert fall 60 meter bredt, sier han.

- Nå er vi isolert, men det er heldigvis en båt som går forbi rasstedet som gjør at pendlere og slikt kan komme seg til og fra, sier han.

Kan være stengt til torsdag

Ingen ble skadd av raset, men melkebilen som var på Veitastrond står på feil side av raset og kommer seg ikke ut, skriver NRK. Det går nå en båt mellom Veitastrand og Hafslo.

FLOMMEN: I Gudbrandsdalen har flommen satt tydelige spor. Video: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer

Luster kommune opplyser på sine nettsider at de forventer at vegen blir åpnet først i løpet av torsdagen.

- I dag skal vi få spylt rasområdet ved hjelp av helikopter. Etter det vet vi mer om omfanget. Vi må kanskje opp med klatrere for å ta ned steinmasser manuelt, sier Svenn Egil Finden, avdelingsdirektør Sogn og Fjordane, i Statens Vegvesen til Sogn Avis.

Han trur at det i tillegg er behov for én dag eller mer for å sette i stand veien.

- Det har vært ganske så heftige nedbørsmengderer og en mild vind som har ført til snøsmelting. Det er det som har ført til at elvene blir så store, sier Oddbjørn Molland i Veitastrond.

Han er glad for at ingen ble skadd i raset.

- Men det er garantert ikke siste gang det raser på den veien der, sier han.