Snøskredfare

- Dette redder liv

Det er snøskredfare mange steder i Norge og søndag gikk det flere skred. Røde Kors forklarer hva man skal gjøre hvis det verste skjer.

BULDRET: Søndag 11. april var Svein Erik Rokstad vitne et stort snøras ved skianlegget Fjellsætra i Sykkylven. Video: Svein Erik Rokstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Søndag gikk tre store snøskred på Vestlandet. I to av skredene ble folk tatt av snømassene, men alle kom fra hendelsene med livet i behold.

- Skredfaren er veldig høy, meget høy over hele landet, faktisk. Det er typisk vårsnø, og det oppstår skred når tung snø har lagt seg på gammel snø. Da blir skredfaren veldig stor, sa redningsleder Jan Lillebø i Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB søndag kveld.

Også mandag er det snøskredfare en rekke steder i landet, spesielt på Vestlandet, ifølge varsom.no.

15 kritiske minutter

Tormod Eldholm, leder for Røde Kors' ressursgruppe for skred, var blant dem som rykket ut til skredet i Fjellseter søndag ettermiddag.

- Innringer til politiet varslet at det var observert tre-fire stykker i skredområdet. Det var litt usikkert i starten om alle hadde kommet seg ut. Da trykket politiet på den store skredknappen og kalte ut helikopter, skredgruppe, redningshunder og hjelpekorps, sier han til Dagbladet.

Målet er å sjekke om det er folk i skredet, samtidig drive etterretning. Har det gått et skred, er det også risiko for flere skred i området. Dermed må det også være trygt å sende inn folk i området. Denne gangen begynte undersøkelsene med helikopter som gjør visuelt søk, samt søk med skredsøker.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer