- Dette ser jo ut som et fengsel, sier psykiatri-nestor Einar Kringlen

Mener Sykehuset i Østfolds balkonger for psykisk syke er stigmatiserende.

- UHELDIG: - Det almenne inntrykket som skapes, er at dette er farlige folk, og det er uheldig, sier psykiatriprofessor Einar Kringlen om denne og andre balkonger beregnet for pasienter på skjermet enhet ved Sykehuset i Østfolds nybygg på Kalnes. Foto: Privat.
- UHELDIG: - Det almenne inntrykket som skapes, er at dette er farlige folk, og det er uheldig, sier psykiatriprofessor Einar Kringlen om denne og andre balkonger beregnet for pasienter på skjermet enhet ved Sykehuset i Østfolds nybygg på Kalnes. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gir et «skremmende uttrykk». «Ikke heldig å ha folk i bur».

Slik reagerer kontrollkommisjonsledere for psykisk helsevern på balkongene som er beregnet for pasienter på skjermingsenhet ved det nye Sykehuset i Østfold. Slik Dagbladet skrev i går, er det nye sykehusbygget på Kalnes innflyttingsklart i mai.

Nå kommer psykiatrinestor Einar Kringlen med sterk kritikk av de nye balkongene.

- Sprøtt - Det virker nokså sprøtt å ha balkonger med gitter og litt av hvert. Det ser jo ut som et fengsel, sier Kringlen til Dagbladet.

Han synes viseadministrerende direktør Irene Dahl Andersens uttalelse om at de psykisk syke på skjermet avdeling skal kunne lufte seg på egen hånd, uten medfølgende personale, er «rar».

- Grunnen til at de er på skjermet avdeling, er at de skal skjermes for andre fordi de trenger ro, men dessuten er det jo viktig at de får  ro ved at de har noen rundt seg, sier han.

Stigmatiserende Kringlen synes balkonger som har sprinkler og jernstenger, er stigmatiserende for dem som må være på skjermet avdeling.

- Jeg synes de burde prøve å flytte dem ned i første etasje, og slutte med disse balkongene. Det er stigmatiserende når folk kommer utenfor og lurer på: «Hvem er det som er der oppe»? Det almenne inntrykket som skapes, er at dette er farlige folk, og det er uheldig, sier Kringlen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer