Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette sier George Bush om rikets tilstand i natt - lite Irak, mye økonomi

President George W. Bush vil bare snakke overflatisk om USAs mulige krig mot Irak når han i natt holder sin årlige tale om rikets tilstand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bevisene USA mener å ha om bånd mellom Saddam Hussein og Osama bin Laden overlater Bush til andre å snakke om. De små dryppene fra talen, «State of the Union», som har lekket ut, sier at utenriksminister Colin Powell får ansvaret for å legge fram terrorbevisene.

Ifølge nyhetsbyrået AP begynner det å bli vanskeligere for Bush å få entusiasme for en krig også i USA, særlig uten at folk har sett noen bevis som rettferdiggjør en krig.

Terrorbevisene skal legges fram i dagene som kommer, og Det hvite hus sier at det også skal være bevis for at Irak har skjulte kjemiske og biologiske våpen.

Bush vet at amerikanerne er mest opptatt av hjemlige problemer, ikke minst en svekket økonomi. Derfor vil han ikke at Irak skal dominere talen.

Republikanere over hele USA har allerede fått utdrag av talen slik at de er informert når Bush har gått av talerstolen.

TALER I NATT: George W. Bush.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media