Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette sier Obama om Romney-flausen

- Jeg forventer at en president skal jobbe for alle, og ikke bare for noen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney startet denne uka på hektisk vis, etter at et videoopptak fra et av hans møter med rike pengegivere ble lekket på nett tidligere denne uka.

I klippet høres Romney mens han kaller halve USA for sosialhjelpsmottakere som ikke betaler skatt.

Klippet, ble gjort kjent av det liberale nettstedet Mother Jones mandag, og skal være filmet med skjult kamera i Boca Raton i Florida 17. mai i år.

I videoen kommer Romney med en rekke uheldige uttalelser, som han nok aller helst så at ble spart for offentligheten, og som muligens også kan ha kostet ham seier i valgkampen.

- Ikke min jobb å bry meg Det mest oppsiktsvekkende av utsagnene dreier seg om amerikanere som Romney mener han aldri vil ha muligheten til å få stemmene til, og at han kan se bort fra denne delen av befolkningen.

«Det er 47 prosent av folket som kommer til å stemme på presidenten uansett. Altså, det er 47 prosent som er med ham, som er avhengig av staten, som mener at de er ofre, som tror staten har ansvaret for å ta seg av dem, som tror de har rett på helsetjenester, mat, bolig og jeg vet ikke hva. De mener det er en rettighet og at staten skal gi det til dem. Og de kommer til å stemme på presidenten uansett. Dette er folk som ikke betaler inntektsskatt», sier Romney i opptaket.

Han fortsatte:

«Det er ikke min jobb å bry meg om disse folka. Jeg kommer aldri til å overbevise dem om at de burde ta personlig ansvar og ta vare på seg selv».

- Skal jobbe for alle President Barack Obama gjestet tirsdag kveld David Lettermans talkshow «Late Show with David Letterman», der han ble spurt om hva han tenker om Romney-utspillet.

- Jeg vet ikke hva han refererte til, men jeg kan si dette: I 2008 stemte 47 prosent på John McCain, og ikke på meg. På valgnatta sa jeg at «selv om du ikke stemte på meg, hører jeg stemmene deres og jeg skal jobbe så hardt jeg kan for å være din president». En av de tingene jeg har lært som president, er at du representerer hele landet, sa Obama.

- Jeg forventer at en president skal jobbe for alle, og ikke bare for noen.

- Ikke elegant Natt til tirsdag norsk tid, måtte Romney kalle inn til hastepressekonferanse, der han vedgikk å ha formulert seg klumsete i et improvisert svar på et spørsmål under middagsmøtet, men gikk likevel langt i å forsvare innholdet.

- Det var ikke elegant formulert. Jeg er sikker på at jeg kan uttale meg tydeligere og mer effektivt enn jeg gjorde i en setting som denne. Det jeg snakker om er en politisk prosess om å trekke folk inn i valgkampen min. Min valgkamp handler om å hjelpe folk til å ta mer ansvar, sa presidentkandidaten på pressekonferansen.

DYSTER AVSLØRING: Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har denne uka drevet hastig brannslukking etter at en uheldig videoavsløring lekket på nett mandag. Foto: Jim Young / Reuters / NTB Scanpix
DYSTER AVSLØRING: Republikanernes presidentkandidat Mitt Romney har denne uka drevet hastig brannslukking etter at en uheldig videoavsløring lekket på nett mandag. Foto: Jim Young / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Romney mener videoen ikke yter rettferdighet til hans syn på statens rolle i samfunnet og understreket at han vil «hjelpe alle amerikanere til å få en lys framtid».

- ALLES PRESIDENT: Obama uttaler nå at han alltid har vært opptatt av å være president for alle, og ikke bare for noen. Foto: Johannes Worsøe Berg
- ALLES PRESIDENT: Obama uttaler nå at han alltid har vært opptatt av å være president for alle, og ikke bare for noen. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media