Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette «sjømonsteret» ble skylt i land i Australia: - Hva f*** er dette for noe?

- Utrolig sterke.

PIKE EEL: Ethan Tippa la ut dette bildet av en skapning som hadde skylt i land på ei strand i Swansea i Australia. Selv var han usikker på hva slags skapning det var snakk om, men eksperter kom raskt på banen og slo fast at det er en Pike Eel. Foto: Ethan Tippa / Facebook
PIKE EEL: Ethan Tippa la ut dette bildet av en skapning som hadde skylt i land på ei strand i Swansea i Australia. Selv var han usikker på hva slags skapning det var snakk om, men eksperter kom raskt på banen og slo fast at det er en Pike Eel. Foto: Ethan Tippa / Facebook Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et bilde av et dyr som har blitt skylt i land på en strand i Swansea i Australia har fått stor oppmerksomhet det siste døgnet. «Sjømonster» er ordet som blir brukt av Sydney Morning Herald og Buzzfeed blant flere.

Ethan Tippa er mannen som først la ut bildet på sin Facebook-profil med den naturlige reaksjonen:

- Hva f*** er dette for noe?

- Utrolig sterke Heldigvis for Tippa, og alle andre nysgjerrige sjeler der ute, finnes det svar. Det er nemlig en «pike eel» ifølge en ekspert Sydney Morning Herald har snakket med.

Ålarten, som ifølge Wikipedia har en gjennomsnittslengde på 1,8 meter, er slett ikke et uvanlig syn i de vestlige delene av Australia sier Julian Pepperell.

Pepperell forteller at arten ofte fanges av fiskere om natta, og at det gjerne skal være en «skremmende opplevelse».

- Det er så definitivt mennesker som har blitt bitt av slike. De er utrolig sterke og tennene deres er som skapt for å påføre byttedyrene sine dype kutt, sier han.

Han legger til at det er vanskelig å lage seg et bilde av nøyaktig hvor stort dette eksemplaret av arten er.

- Det er naturlig å tro at dette er et gammelt eksemplar. Det er ikke godt å si hva dødsårsaken er. Den kan ha blitt truffet av en båt, ha viklet seg inn i garn eller bare dødd som følge av høy alder, sier Pepperell.

Ikke giftig Fisken er ikke giftig, slik det blir foreslått i kommentarene knyttet til Tippas bilde, og selges ofte på fiskemarkeder i Sørøst-Asia.

Jaktmarkene dens er omlag 100 meter under havets overflate, der den lever på fisk og skalldyr.

Dagbladet har forsøkt å kontakte Tippa for ytterligere kommentarer.