Dette skal bevise Sp's uskyld

Sp-leder Liv Signe Navarsete legger fram fakturabevis som hun mener renvasker Senterpartiet.

SLÅR TILBAKE: Sp-leder Liv Signe Navarsete vil legge fram nytt dokument for å renvaske seg og partiet fra anklagene om falsk fakturering. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
SLÅR TILBAKE: Sp-leder Liv Signe Navarsete vil legge fram nytt dokument for å renvaske seg og partiet fra anklagene om falsk fakturering. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| I ettermiddag la hun fram dokumentet som hun mener beviser at partiet snakker sant i pengestøtte-saken. Les dokumentet her (pdf).

Sp har mottatt 700 000 kroner i ulovlig pengestøtte fra Eidsiva Energi og Troms Kraft.

Anklaget Fakturaen til Eidsiva var merket med «prosjektstøtte», mens fakturaen til Troms kraft hadde ordlyden «Prosjektstøtte Deltakelse i prosjektet Fornybar Energi». 500 000 kroner fra Eidsiva og 200 000 kroner til Troms kraft skulle gå til Senterpartiets fornybar energi-prosjekt.

Det er blitt hevdet at selskapene ikke var klar over at Senterpartiet også planla at deler av pengestøtten også skulle gå til partiets valgkamp, og Senterpartiet er blitt anklaget for falsk fakturering.

Slår tilbake - Dette dokumentet viser at Eidsiva var kjent med hvordan pengene de ga skulle brukes, sier Navarsete til Dagbladet.
Navarsete mener informasjonen i dette skrivet er av en slik karakter at det ikke er tvil om at pengene som selskapet betalte inn, skulle gå videre til Senterpartiet og til aktiviteter knyttet til partiets valgkamp.

«Senterpartiet vil arbeide for å gjeve fornybar energi og det som høyrer til der, til sentralt tema i valkampen. Eidsiva Moelven v/Ola Mørkved Rinnan har gjeve tilsagn om å støtte dette arbeidet med kr 500.000», står det blant annet i fakturabilaget.

Videre mener Senterpartiet at det var konsernsjef i Eidsiva, Ola Mørkved Rinnan, som hadde ansvaret for den videre dialogen med Troms Kraft før også dette selskapet valgte å gi pengestøtte.

- Jeg er ikke glad for å legge fram dette fakturabilaget, men det var nødvendig for å rydde tvil av veien, sier Navarsete.

Samtidig står hun fortsatt fast på beslutningen om ikke å offentliggjøre det interne strategidokumentet hvor fornybar-prosjektet omtales.