Riksrettssaken mot Donald Trump

Dette skal felle Trump

Demokratene skal legge fram nytt videomateriale fra opptøyene på Capitol Hill under riksrettssaken. Men ifølge ekspert vil det uansett ikke føre til domfellelse.

BEVIS: Demokratene i Representantenes hus har sikret seg mobilbilder av angrepet på Kongressen 6. januar. De skal brukes mot Donald Trump i riksrett. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Video: Just Security Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Demokratene i Representantenes hus har sikret seg mobilbilder av angrepet på Kongressen 6. januar, samt en detaljert oversikt over politibetjentenes skader.

Slik skal de bygge en sak mot tidligere president Donald Trump, for å få ham dømt for riksrett, skriver Washington Post.

Målet til demokratene er å bygge en sak som beviser at Trump visste om opptøyene i forkant av angrepet, og at han var vel vitende om at hans ord og handlinger ville påvirke demonstrantene.

De ønsker også å minne senatorene på hva de opplevde den dagen. Fem personer døde i opptøyene, inkludert en politimann.

- Et teater

Ifølge en kilde som Washington Post har snakket med, ønsker demokratene å fortelle historien om hvordan dette gikk til, og beskriver det slik:

- Han tilkalte mobben, samlet dem og satte i gang angrepet.

Videomaterialet er samlet inn og skal behandles av advokatfirmaet Debevoise & Plimpton, som også sto bak videoene i Trumps første riksrettssak.

Demokratene vil at advokatfirmaet skal behandle videomaterialet framfor noen i kulturbransjen, for å framstille situasjonen slik den faktisk var og på en nøktern måte, ifølge avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer