- Dette skal ikke skje. Norge skal være trygt

Erna Solberg mener vi må jobbe hardere for å sikre at norske muslimer føler seg trygge.

PÅ BESØK: Menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum samle til Eid på Thon hotel i Sandvika. Fra venstre Abid Raja, ordfører Lisbeth Hammer Krogg, Erna SOlberg og Jan Tore Sanner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
PÅ BESØK: Menigheten i Al-Noor Islamic Centre i Bærum samle til Eid på Thon hotel i Sandvika. Fra venstre Abid Raja, ordfører Lisbeth Hammer Krogg, Erna SOlberg og Jan Tore Sanner. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette er noe som ikke skal skje i Norge. Norge skal være trygt. Alle gudshus skal være trygge, sier statsminister Erna Solberg til pressen søndag.

Hun er til stede på eid-feiringen til al-Noor-moskeen på Thon hotel i Sandvika. Her er også Abid Raja, ordfører Lisbeth Hammer Krogg og Jan Tore Sanner.

Det var al-Noor-moskeen i Bærum som lørdag ettermiddag ble beskutt av en norsk mann i 20-åra. 65 år gamle Rafiq ble lettere skadd da han stanset skytteren. Mannen i 20-åra er også siktet for drap på et kvinnelig familiemedlem.

- Skal føle seg trygge

Solberg presiserer flere ganger at det er viktig at norske muslimer føler seg trygge. Dette er noe hun mener vi må jobbe hardere for å sikre.

I etterkant av hendelsen i moskeen har mange nordmenn meldt seg for å holde vakt utenfor moskeer i Oslo. Dette vil statsministeren trekke fram.

- Det er godt å se hvordan nordmenn stiller opp for å verne om normenn med muslimsk bakgrunn. Det viser at hovedbildet i Norge er at vi tar avstand fra muslimhets. Men vi må ta det som en realitet, for det er en utfordring for de muslimske minoritetene i Norge i dag og det gir grobunn for ekstreme handlinger, sier Solberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer