- Dette skal mamma aldri gjøre igjen

Den hovedtiltalte moren (46) erkjenner delvis skyld for ett ovegrep mot sin egen sønn, men hevder hun ikke husker bildene hun er med på.

KLIENTEN FORKLARER SEG: Advokat Steffen Brandstads klient, den hovedtiltalte moren (46), gir nå sin forklaring i Nord-Østerdal tingrett. Hun hevder hun ikke husker bildene som er tatt av barna og henne. Foto: Tomm W. Christiansen
KLIENTEN FORKLARER SEG: Advokat Steffen Brandstads klient, den hovedtiltalte moren (46), gir nå sin forklaring i Nord-Østerdal tingrett. Hun hevder hun ikke husker bildene som er tatt av barna og henne. Foto: Tomm W. ChristiansenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ELVERUM (Dagbladet): I nesten en dag har den hovedtiltalte 64-åringen gitt sin forklaring i overgrepssaken.

Han har fokusert mye av sin forklaring på den medtiltalte kvinne (46)- sin tidligere samboer. Han mener hun tok initiativet til overgrep i hjemmet. Han har forklart at han tok mange bilder av det som skjedde i hjemmet i den hensikt å samle bevis.

Cirka klokka 14 i dag startet den tiltalte moren (46) sin forklaring i retten. Den blonde kvinnen er pent kledd i svart. Hun har på seg perleøredobber og høyhelte sko. Hun svarer på spørsmålene fra aktor, statsadvokat Iris Storås, med svært lav stemme og dommere og advokater har måttet be henne snakke høyere i mikrofonen.

- Full Hun forklarte at hun flyttet til Alvdal på slutten av 90-tallet. Hun sier at to av barna hennes bodde sammen med henne. Det ene barnet fikk diagnosen autisme i lav alder, mens det andre barnet, ifølge aktor, fikk diagnosen utviklingsforrstyrrelse. Men moren forteller at de begge fikk god oppfølgning gjennom kommunens helsetilbud.

46-åringen erklærte seg ikke skyldig for de mest alvorlige tiltalepunktene, men erkjenner delvis skyld for ett overgrep mot sin egen sønn.

Kvinnen ble først bedt om å med egne ord fortelle om årene tiltalen handler om - høsten 2003 til 2007, men aktor tok raskt over med å stille direkte spørsmål.

Tidligere i dag gikk aktor gjennom en rekke bilder sammen med den tiltalte stefaren (64). Disse ble moren også bedt om å gi sin versjon av.

- Når jeg ser disse bildene... jeg er sørpe full på disse bildene, sa kvinnen, som mener at hun har hatt et nært forhold til begge barna.

- Ikke gjort noe mot barna Da hun igjen ble konfrontert om bildene, svarte hun:

- Jeg vet egentlig ikke. Jeg har ikke gjort noe sånt.

- Har du gjort noen andre ting mot datteren din av seksuell art? spurte aktor.

- Nei.

Ifølge aktor har datteren i avhør forklart at hun har gjort det. Selv sa moren i retten i dag at datteren har omtalt to av de andre tiltalte som banditter.

Aktor fortsatte med å spørre om hun har gjort noe mot sønnen sin.

- Ja, jeg har bestemt meg for å være ærlig og si det som det er. Jeg var kjempefull og husker glimt av det som skjedde, sa hun.

Hun forklarte at hun våknet neste morgen og håpet det bare var et mareritt. Hun fortalte at hun gikk på rommet til sønnen.

- Så sa jeg at det mamma gjorde i går, det var feil. Slik skal ikke voksne mennesker gjøre. Jeg sa at det skal aldri mamma gjøre igjen, sa hun, som fortalte at sønnen bare nikket til svar.

Hun sa hun ikke vet om det ble filmet.

Dommeravhøret av barna skal spilles av senere i løpet av rettssaken.

Dagbladet følger forklaringene i Nord-Østerdal tingrett.?