Dette skal være kalifatets egne pass, og det skal deles ut til 11 000 mennesker

ISIL har produsert egne ID-papirer.

KALIFATETS EGNE PASS: Dette skal være kalifatets egne pass, og bildet av det har blitt delt på Twitter i lørdag. Foto: Twitter
KALIFATETS EGNE PASS: Dette skal være kalifatets egne pass, og bildet av det har blitt delt på Twitter i lørdag. Foto: Twitter Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Militante medlemmer og støttespillere av Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) har i dag spredt bilder på det mikrobloggtjenesten av det som skal være passet til deres nyopprettede og selverklærte Islamske stat.

På søndag opprettet de selv et kalifat, der ISIL-leder Abu Bakr al-Baghdadi er utpekt som kalif, både den religiøse og politiske leder. Organisasjonen endret derfor også navn til Den islamske staten. Tor Buttenschøn, professor i internasjonal politikk ved Norsk senter for menneskerettigheter på UiO, omtaler området som en fantomstat.

En snau uke etter opprettelsen av den islamske staten, har det kommet bilder av det som skal være statens egne identitetspapirer.

11 000 pass 11 000 pass skal distribueres i de ISIL-kontrollerte områdene i Irak og Syria, ifølge nyhetsnettstedet Al Araybia.

Ifølge nettstedet er påskriften øverst på passet «Kalifatet den Islamske Staten».

Nederst på passet skal det stå: «Dersom den som holder dette passet bli skadet, vil vi sende væpnede militære for deres beskyttelse».

Passene skal bli produsert i et regjeringsbygg i den ISIL-kontrollerte irakiske byen Mosul. Bygget som skulle være et senter for passproduksjon, ble oppført av Maliki-regjeringen i Irak i 2011, ifølge Al Araybia.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer