Vladimir Putin:

Dette skal være Putins mystiske kjæreste

Alina Kabajeva (39) var i sin tid en av verdens beste turnere - og ble kalt «Russlands mykeste kvinne».

BANKETT: Vladimir Putin og Alina Kabajeva på en bankett i Mosvka etter OL i Aten i 2004. Foto: Ivar Tass / AP / NTB
BANKETT: Vladimir Putin og Alina Kabajeva på en bankett i Mosvka etter OL i Aten i 2004. Foto: Ivar Tass / AP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Vladimir Putins (69) hemmelige privatliv har vært heftig diskutert i mange år - og særlig har ett russisk kvinnenavn vært hyppig nevnt i mediene. Den russiske presidenten ble koblet til den 30 år yngre turnstjerna Alina Kabajeva (39) allerede på 2000-tallet.

Selv om forholdet aldri har blitt bekreftet fra offisielt hold, har pressen omtalt Putin og Kabajeva som et par siden 2008. Statslederen var på den tida gift med Ljudmila Sjkrebneva (64), som han har de to voksne døtrene Katerina (35) og Marija (37) med. De giftet seg i 1983, men gikk seinere fra hverandre - trolig i 2013.

I dag er Putin angivelig samboer med Alina Kabajeva. Det ryktes også at de har barn sammen, uten at dette er bekreftet av russiske myndigheter. Hemmeligholdet rundt den omstridte presidenten er enormt, og lite informasjon om privatlivet hans er offentlig kjent.

Men hvem er egentlig Putins påståtte kjæreste?

Tatt i doping

Alina Maratovna Kabajeva ble født 12. mars 1983 i Usbekistan i den tidligere Sovjetunionen. Hun begynte med rytmisk gymnastikk allerede som fireåring, ifølge BBC, og fant i rekordfart veien til det øverste sjiktet av verdens gymnaster.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.