«Dette skal vi komme gjennom sammen»

Cathrin Rustøen sier at hun og 17-åringen som sier hun ble seksuelt misbrukt av Terje Søviknes, skal komme gjennom den vanskelige tida sammen. - Jeg tror livet går videre etter dette også, sier Rustøen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Cathrin Rustøen og mora til 17-åringen var gjester i Redaksjon 21 på NRK i kveld. Rustøen satt i studio, mens 17-åringens mor ble intervjuet over telefon.

- Det er viktig at dette har kommet fram. Vi har fått hull på byllen som har preget livene våre det siste året, sier mora til 17-åringen.

Kritisk

Hun er svært kritisk til hvordan Frp-ledelsen har behandlet saken.

- Vi føler ikke bitterhet. Men jeg synes de burde håndtert dette annerledes. Hadde de tatt saken på alvor, burde de kontaktet oss. Det ville kanskje vært bedre for datteren min.

Mora var svært glad for at Cathrin Rustøen torde å sto fram og fortelle at hun hadde blitt voldtatt av en Frp-topp.

- Det var viktig for oss. Datteren min ser ut til å takle situasjonen litt bedre nå. Jeg tror det er en lettelse for henne at dette kommer fram og blir tatt opp

Tøff uke

Cathrin Rustøen forteller at hun har hatt kontakt med 17-åringen flere ganger.

- Dette skal vi komme gjennom sammen. Jeg tror livet går videre etter dette også, sier Rustøen til Redaksjon 21.

- Den siste uka har vært tøff. Veldig tøff. Jeg har står opp med hjertet i halsen, og lurer på hva partiledelsen har gjort nå.

Følte oss små

Mora til 17-åringen fikk høre om det angivelige overgrepet tre-fire uker etter at det skal ha skjedd.

- Datteren min sa ikke noe om omstendighetene. Det var så vanskelig for henne å snakke om det. Men jeg fikk små bruddstykker, sier hun.

Mora forklarer også hvorfor familien ikke har anmeldt den påståtte voldtekten.

- Etter det som har skjedd, ble min datter veldig syk. I tillegg følte vi oss veldig svært små mot noen som har så mye makt. Det er lett å si at slikt skal anmeldes, men når du står midt oppi det hele blir du handlingslammet, sier hun til Redaksjon 21.

TØFF TID: - Den siste uka har vært tøff. Veldig tøff, sa Cathrin Rustøen på Redaksjon 21 i kveld.