- Dette skaper bare tapere

Det går mot full krig om foreldrepermisjoner.

OMSTRIDT FORSLAG: Regjeringen foreslår en «tillitsbasert unntaksordning» i foreldrepermisjons-ordningen.
OMSTRIDT FORSLAG: Regjeringen foreslår en «tillitsbasert unntaksordning» i foreldrepermisjons-ordningen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Næringslivets hovedorganisasjon (NHO) tror et nytt lovforslag om foreldrekvoten fører til at pappapermen i praksis vil dø hen. Etter regjeringsskiftet ble mødre- og fedrekvoten redusert fra 14 til ti uker for mor og far.

Regjeringen foreslo i sommer en endring med «en tillitsbasert unntaksordning» med egenerklæring fra foreldrene som gjør det enkelt å overføre ukene fra far til mor.

Forslaget er i disse dager ute på høring. Direktør Kristin Skogen Lund mener forslaget bare skaper tapere.

- For kvinner går det ut over likestillingen, menn vil få mindre tid til å være hjemme med barnet og barna vil ikke få anledning til å tilbringe tid med både mor og far, sier Skogen Lund til Dagbladet.

Likestilling Gjennom en kronikk og en artikkel i Aftenposten i går kom hun derfor med et motforslag til Regjeringen. Dersom unntaksordningen blir bestemt forelsår NHO å redusere permisjonen fra 59 til 52 uker (med 80 prosent lønn) eller fra 49 til 42 uker (med 100 prosent lønn).

NHO mener det vil gi mødrene kortere fravær og styrke deres stilling i arbeidslivet, skriver Aftenposten. En slik ordning vil gi en innsparing på cirka to milliarder kroner og kan brukes på tiltak for likestilling i arbeidslivet, for eksempel full barnehagedekning for ettåringer, mener NHO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.