Dette skapte panikk i New York

Hundrevis flyktet ut av kontorbygninger.

SKUMMELT SYN: Et av presidentens fly skapte panikk på Manhattan i New York da det fløy lavt over byen med et jagerfly like bak. Minnene fra 11. september 2001 ble sterke for mange amerikanere. Foto: Jason McLane/Scanpix
SKUMMELT SYN: Et av presidentens fly skapte panikk på Manhattan i New York da det fløy lavt over byen med et jagerfly like bak. Minnene fra 11. september 2001 ble sterke for mange amerikanere. Foto: Jason McLane/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus beklager at et av presidentens fly utløste panikk da det fløy lavt over Manhattan i New York i går.

Synet av det store Boeing 747-flyet i lav høyde, omgitt av to jagerfly, fikk hundrevis av mennesker til å flykte ut av kontorbygninger, livredde for en gjentakelse av terrorangrepene 11. september 2001.

- Alle fikk panikk. Alle skrek og løp ned trappene. Ingen visste hvorfor vi løp, men vi visste at det var et fly og fryktet et nytt 11. september, forteller Daisy Cooper i investeringsbanken Merrill Lynch.

En talsmann for det amerikanske flyvåpenet opplyser at overflygingen fant sted i forbindelse med at flyene skulle fotograferes nær Frihetsgudinnen.

Ifølge talsmannen var både de føderale luftfartsmyndighetene og lokale myndigheter orientert på forhånd, men New Yorks borgermester Michael Bloomberg var uvitende om det hele og rasende etter hendelsen.

Den amerikanske presidenten disponerer flere spesialutstyrte Boeing 747-fly, som er kjent som Air Force One når han er om bord.

Det hvite hus beklaget mandag ettermiddag hendelsen i New York, selv om den var varslet på forhånd.

- Det er helt åpenbart at dette skapte forvirring og forstyrrelser, medgir lederen for forsvarskontoret i Det hvite hus, Louis Caldera.

- Jeg beklager og tar ansvaret for eventuell engstelse som denne flygingen forårsaket, sier han.

(NTB)