Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette skiltet skaper sjokk og vantro i USA

Sammenligner Obama med massedrapsmann.

PROVOSERENDE: Naboer omtaler dette skiltet som «støtende». - En teknikk for å få oppmerksomhet om en sak, sier mannen bak. Foto: Joe Jaszewski / Idaho Statesman
PROVOSERENDE: Naboer omtaler dette skiltet som «støtende». - En teknikk for å få oppmerksomhet om en sak, sier mannen bak. Foto: Joe Jaszewski / Idaho Statesman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette elektroniske skiltet henger over en hovedvei i byen Caldwell i den amerikanske delstaten Idaho, med et budskap det er vanskelig å ta feil av. Et bilde av kino-massedrapsmannen James Holmes, som drepte 12 mennesker i Colorado under premieren til batman-filmen «The Dark Knight Rises», ved siden av et bilde av president Obama.

- Støtende Rundt det første bildet står det skrevet: «Drepte 12 i en kinosal med automatrifle - alle mister fatninga». Rundt det andre, «Dreper tusener med utenrikspolitikk - vinner Nobels fredspris». Sammenligningen mellom massedrapsmannen og presidenten - der Obama kommer dårlig ut - har skapt harme i USA.

Naboer har beskrevet skiltet som «støtende», og sier det går «langt over streken».

- Jeg bryr meg ikke om du er demokrat eller republikener, skiltet er hinsides dårlig smak, sier en nabo til The Idaho Statesman.

- Unge gutter drept i Afghanistan En av mennene bak skiltet heter Maurice Clements, og forklarer at skiltet er forsøk på å få oppmerksomhet om det han hevder er løftebrudd fra presidenten. Han mener amerikanske tap i Afghanistan får altfor lite oppmerksomhet.

- Obama lovet å få troppene hjem, og likevel har mange unge amerikanere dødd i utlandet. Vi er opprørt over kinodrapene i Colorado, men vi bli ikke opprørt over at de mange unge guttene som har blitt drept i Afghanistan, sier Clements.

Likevel forstår han at folk kan ha blitt støtt.

- Dette er en teknikk for å få oppmerksomhet om en sak, og det var kanskje slett utført, sier han.

BLIR SAMMENLIGNET MED OBAMA: James Holmes tok livet at 12 mennesker i en kinosal i Colorado under premieren til filmen «The Dark Knight Rises». Foto: Arapahoe County Sheriff's Office / AFP / NTB Scanpix
BLIR SAMMENLIGNET MED OBAMA: James Holmes tok livet at 12 mennesker i en kinosal i Colorado under premieren til filmen «The Dark Knight Rises». Foto: Arapahoe County Sheriff's Office / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!