TIL MOTMÆLE: Benjamin Netanyahu snakket i dag for første gang om angrepet på mandag. Foto: AP/Jim Hollander/Scanpix
TIL MOTMÆLE: Benjamin Netanyahu snakket i dag for første gang om angrepet på mandag. Foto: AP/Jim Hollander/ScanpixVis mer

Dette skipet var fylt med hat, ikke kjærlighet

Netanyahu mener Israel-kritikken er hyklersk, og sier de ikke hadde annet valg enn å angripe nødhjelpskonvoien.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Statsminister Benjamin Netanyahu sier i dag at Israel ikke hadde noe annet valg enn å stoppe nødhjelpskonvoien som var på vei mot Israel på mandag.

- Dette skipet var fylt med hat, ikke kjærlighet, («This was not a love boat, this was a boat of hate»), sa Netanyahu til et knippe frammøtte journalister i Tel Aviv i dag.

Ikke annet valg Ni aktivister ble drept da israelske kommandosoldater raidet skipet Mava Marmara.

En mindre gruppe av aktivistene var ifølge videoopptak sluppet av den israelske hæren bevæpnet med sjokkgranater, jernstenger, batonger og annet, og israelske soldater har sagt at de følte seg truet og nødt til å skyte med skarpt.

Et samstemt internasjonalt samfunn har tatt sterk avstand fra de sivile drapene og Israels intervensjon i internasjonalt farvann.

- Vi hadde ikke noe annet valg, forsvarer Netanyahu seg med i dag, ifølge Haaretz.

Terror Han mener den internasjonale reaksjonen er «hyklersk» og «forhastet».

PROTESTER: Det internasjonale samfunn har kritisert israels militæraksjon. Her vaier noen barn med det tyrkiske flagget utenfor Gaza by. Et stort antall av de involverte i nødhjelpsaksjonen av tyrkere. Foto: AFP/Mahmud Hams/Scanpix
PROTESTER: Det internasjonale samfunn har kritisert israels militæraksjon. Her vaier noen barn med det tyrkiske flagget utenfor Gaza by. Et stort antall av de involverte i nødhjelpsaksjonen av tyrkere. Foto: AFP/Mahmud Hams/Scanpix Vis mer

- Konvoiens mål var ikke å bringe nødhjelp, noe vi ville tillatt dem å gjøre. Derimot ønsket de å bryte blokaden mot Gaza. Iran fortsetter å smugle våpen inn i Gaza, og da er det vår plikt å forhindre at det skjer, sier statsministeren.

- Soldatene ble stukket med kniv, slått og skutt på, hevdet Netanyahu.

- Dette var ikke fredsforkjempere. Det var voldelige terrorstøttespillere.