Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette skjedde egentlig da de fisket en russisk ubåt

Den norske fiskebåten fikk den russiske ubåten i trålen. Det var dette som egentlig skjedde.

AVSLØRENDE BILDER: Rune Gamst og Dag Martin Pedersen tok avslørende bilder av det russiste mannskapet som havnet i reketrålen deres. Faksimile: Dagbladet 18. august 1989
AVSLØRENDE BILDER: Rune Gamst og Dag Martin Pedersen tok avslørende bilder av det russiste mannskapet som havnet i reketrålen deres. Faksimile: Dagbladet 18. august 1989Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onar Gudmundsen (68) fikk en russisk ubåt i trålen i 1984. Fem år seinere knipset Rune Gamst og Dag Martin Pedersen unike bilder av mannskapet på en annen ubåt som satt fast i trålen deres.

Det skjedde lørdag 12. august 1989. Klokka var 15.30 og mannskapet om bord på reketråleren «Orion» drakk kaffe i messa. De var kommet til et nytt område hvor de skulle kaste trålen, omlag midt mellom Norge og Bjørnøya.

Det blåste laber bris fra nordøst på Thor Iversen-banken. Styrmannen var på brua.

Trålposen sank til 200 meters dybde. Så skjedde det. Det kom et kraftig rykk i «Orion» og rekretråleren ble trukket bakover.

- Var spennende

- Jeg husker at vi kom oss raskt på dekk for å se hva som skjedde. Det gikk ikke mange minuttene før fangsten kom til syne. Vi fikk se en stor og svart ubåt komme til overflaten. Den hadde nok ikke vært så dypt, forteller Dag Martin Pedersen (45).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.