Dette skjedde etter at det plutselig begynte å regne på verdens tørreste sted

Først flom og ødeleggelser, så blomstring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Atacamaørkenen i Chile regnes som verdens tørreste ikke-polare sted.

I mars i år begynte det plutselig å regne kraftig i ørkenen og de omkringliggende områdene, noe som medførte oversvømmelser, jordskred, flere dødsfall og store materielle ødeleggelser.

PENT: Blomstring i Huasco-regionen i Atacamaørkenen. Foto: AFP / CARLOS AGUILAR / NTB scanpix
PENT: Blomstring i Huasco-regionen i Atacamaørkenen. Foto: AFP / CARLOS AGUILAR / NTB scanpix Vis mer

Samtidig har det sørget for den kraftigste blomstringen av den flerårige Moskuskattost på i manns minne, melder blant annet Washington Post.

- Atacama ble straffet av regnet, men velsignet med en blomstrende ørken, noe som bare skjer etter at det har regnet. Denne gangen på grunn av El Niño og klimaendringene, sier Daniel Diaz, turistdirektør i Atacama, til nyhetsbyrået EFE.

BLOMSTER: - Vi har ikke sett en slik intensitet tidligere. Og det er første gang vi har opplevd det to ganger i løpet av samme år, sier Daniel Diaz. Foto: AFP / CARLOS AGUILAR / NTB scanpix
BLOMSTER: - Vi har ikke sett en slik intensitet tidligere. Og det er første gang vi har opplevd det to ganger i løpet av samme år, sier Daniel Diaz. Foto: AFP / CARLOS AGUILAR / NTB scanpix Vis mer

- Vi har ikke sett en slik intensitet tidligere. Og det er første gang vi har opplevd det to ganger i løpet av samme år, sier han.

Atacamaørkenen ligger i regnskyggen mellom Andesfjellene og de chilenske kystfjellene.

DOKUMENTERES: En familie dokumenterer den uvanlig kraftige blomstringen. Foto: EPA / MARIO RUIZ
DOKUMENTERES: En familie dokumenterer den uvanlig kraftige blomstringen. Foto: EPA / MARIO RUIZ Vis mer

Gruva i San José, hvor 33 gruvearbeidere satt innesperret i 69 dager i 2010, ligger for øvrig også i området. NASA bruker også et område i ørkenen som testområde fordi forholdene likner de på Mars.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer