Dette skjedde med diktatorene etter skrekkveldet

Afrika har vært herjet av diktatorer etter kolonitida. Etter å ha undertrykt eget folk og beriket seg selv i årtier, har flere av dem i etterkant fått kjenne på vreden.

BRUTALE: Ugandas Idi Amin, Libyas Muammar Kadhafi og Zaires (Kongo) Mobutu Sese Seko var alle brutale diktatorer på det afrikanske kontinentet. De opplevde særdeles ulike skjebner etter å ha blitt fratatt makta. Foto: NTB Scanpix
BRUTALE: Ugandas Idi Amin, Libyas Muammar Kadhafi og Zaires (Kongo) Mobutu Sese Seko var alle brutale diktatorer på det afrikanske kontinentet. De opplevde særdeles ulike skjebner etter å ha blitt fratatt makta. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eneveldet til Afrikas lengsittende diktator, Robert Mugabe (93), har tatt en brå slutt etter statskuppet i forrige uke. Han er blitt pågrepet og fratatt ledervervet i pariet, men nekter å gi opp presidentskapet sitt. Mange av de tidligere diktatorene på kontinentet har blitt innhentet av fortida etter tiår med skrekkvelder.

Idi Amin - Uganda:

«Idi Amin is my favourite dictator» sa en gang en historielærer på en norsk videregående skole foran en gruppe ugandiske utvekslingselever. Det spørs om de var enig med ham. «Slakteren fra Uganda» innførte et skrekkvelde i det sentralafrikanske landet som president mellom 1971 og 1979.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer