Dette skjelettet skapte forundring i Spania

Mysteriet med det uidentifiserte «sjømonsteret med horn» kan være oppklart.

SKYLT PÅ LAND: Det var en svømmer som først fant hodet på dyret, og senere kroppen på en strand i Villaricos i Spania 16. august. Foto: Maria Sanchez / EPA
SKYLT PÅ LAND: Det var en svømmer som først fant hodet på dyret, og senere kroppen på en strand i Villaricos i Spania 16. august. Foto: Maria Sanchez / EPAVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Marinbiologer og forskere har klødd seg i hodet over en lang, hvit merkelig skapning som ble skyllet i land i Villaricos i Spania 16. august. 

Dyret, som er fire meter langt, var allerede langt i forråtnelsesprosessen, og hodet ble funnet et annet sted enn resten av kroppen, skriver Daily Mail.

- Vi aner ikke hva det kan være, men det luktet vondt, fordi det var så råttent, sier Maria Sanchez, koordinator for Civil Protection Coordinator

Tatt tester Det var en svømmer som først kom over hodet, og senere fant resten av kroppen på stranda, skriver Huffington Post.

- En kvinne fant en del, og vi hjalp henne finne resten, sier Sanchez.

Det er organisasjonen Programa en Defensa de la Fauna Marina (PROMAR) som har fått i oppgave å forsøke å identifisere dyret, og det er blitt tatt flere tester.

Selve kroppen måtte imidlertid begraves etter at testene var gjennomført på grunn av helsemessige årsaker.

Haiskjelett En rekke teorier om hva den merkelige skapningen kan være har allerede blitt diskutert. Noen mener det kan være deler av ryggen til en hai, men forskerne jobber fortsatt med identifiseringen.

Dean Grubbs fra Florida State University mener å være sikker i sin sak:

- Det er definitivt et haiskjelett. Elementene bak forvirret meg, men det er de nedre halefinnestøttene. Hornene støtter brytfinnene, sier han til NBCNews.com.

- Det er vanskelig å si hva vi har å gjøre med her. Det er ødelagt, så vi klarer ikke å identifisere det, sier Paco Toledano, talsmann for PROMAR.

PROMAR har nå sendt bildene av dyret til andre organisasjoner og eksperter rundt om i verden i håp om at noen vil dra kjensel på det.

- Hvis vi hadde klart å analysere beinene, kunne vi kanskje funnet ut mer, men denne spesielle genetiske analysen er veldig dyr, og hvem vil betale? Vi har i alle fall aldri sett noe lignende tidligere, sier han.

BEGRAVET: Restene av skapningen ble begravet etter at forskerne hadde tatt de nødvendige prøvene av det. Foto: Maria Sanchez / EPA
BEGRAVET: Restene av skapningen ble begravet etter at forskerne hadde tatt de nødvendige prøvene av det. Foto: Maria Sanchez / EPA Vis mer