- Dette skjelvet har vi ventet på lenge

Nødhjelpsorganisasjon har forhåndslagret nødhjelp i Nepal.

HJEMLØSE:  Et barn søker ly på en åpen plass etter jordskjelvet i Katmandu i Nepal i går. Over 2000 personer er bekreftet omkommet. Foto: Hinhua / Pratao Thapa / NTB Scanpix
HJEMLØSE: Et barn søker ly på en åpen plass etter jordskjelvet i Katmandu i Nepal i går. Over 2000 personer er bekreftet omkommet. Foto: Hinhua / Pratao Thapa / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Så langt er 2200 mennesker bekreftet omkommet etter det verste jordskjelvet i Nepal siden 1934. Et etterskjelv søndag målte 6,7 på Richters skala.

Den uavhengige FN-organisasjonen Unicef har vært tilstede i Nepal i 40 år og har hovedkontor i hovedstaden Katmandu, i tillegg til andre feltkontorer. Som en del av FNs kriseplan for katastrofer, har Unicef nå ansvar for å hjelpe de rammede med tilgang til vann, sanitært utstyr samt hygienetiltak.

- Alle ansatte er mobilisert og ute i felt. Samtidig har våre ansatte selv familier som de selv er bekymret for, sier Helene Sandbu Ryeng, kommunikasjonsrådgiver i Unicef Norge.

De aller fleste som har mistet livet, var i Nepal. Men også i India og Kina krevde skjelvet liv der henholdsvis 53 og 17 mennesker omkom.

Slektninger og hjelpemannskap prøver å grave ut ofre fra ruinene i hovedstaden Katmandu med bare hendene.

Egne nødhjelpslagere Unicef har egne nødhjelpslagre i Nepal til en verdi av 800 000 dollar, hvor det er forhåndslagret vann, sanitært utstyr, medisiner og mat. Det er kommet nedbør i landet i den siste tiden, og det er risiko for at kloakk forurenser drikkevannkilder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.