Dette skjer i dag

Dette er blant de ventede hendelsene mandag 18. desember.

Første Tysfjord-dom

En mann i 40-årene har stått tiltalt for overgrep mot seks kvinner i Tysfjord i Nordland, under dekke av å være sjaman. Saken gikk for Salten tingrett i oktober, og aktor la ned påstand om sju års fengsel. Mandag kommer dommen.

Mannen har konsekvent nektet straffskyld.

Stoltenberg til Paris

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg reiser til Paris, der han blant annet skal møte Frankrikes president Emmanuel Macron.

På det to dager lange besøket skal han også møte utenriksminister Jean-Yves Le Drian, forsvarsminister Florence Parly og lederen av nasjonalforsamlingen, François de Rugy.

ANCs landsmøte fortsetter

De to kandidatene visepresident Cyril Ramaphosa og tidligere leder for Den afrikanske unionens kommisjon, Nkosazana Dlamini-Zuma, konkurrerer om ledervervet i Sør-Afrikas regjeringsparti.

Zuma er ekskona til sittende president og partileder Jacob Zuma. Møtet varer til onsdag.

Stortingets julelunsj

Stortinget tar pause i møtevirksomheten klokken 13.45 for Stortingets årlige julelunsj. Møtet fortsetter klokken 15.30.

På dagsordenen står innstilling fra valgkomiteen om valg av riksrevisorer med varamedlemmer, samt diverse budsjettinnstillinger.

Håndball jentene kommer hjem

Den norske gullfeiringen i VM ble avblåst av Frankrike som vant 23–21 søndag kveld. Mandag kommer de norske håndballjentene tilbake til gamlelandet.

Mens noen lander på Gardermoen klokken 13, lander andre i Stavanger klokken 13.10, i Sandefjord klokken 12.55 og i Trondheim 14.10.


(NTB)