Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette skjer i Irak

Saddams partisaner skjuler seg i Bagdads boligstrøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 8.53: Amerikanske og kurdiske soldater skal ha drevet irakiske soldater vekk fra Maqloub-fjellet utenfor byen Mosul i Nord-Irak.

Klokka 08.05: De regulære irakiske styrkenes motstand er nesten forstummet i Bagdad. Men Baath-partiets militsstyrke Fedayeen skal ha inntatt stillinger i boligområdene for å angripe amerikanerne fra bakhold, melder CNN.

Seks amerikanske soldater ble skadet, en av dem alvorlig, da flere tusen soldater rykket fremover mot forstaden Saddam City utenfor Bagdad i ly av mørket i natt.

De ble møtt av en gruppe irakiske soldater utstyrt med rifler, maskingevær og rakettdrevne granater, opplyste oberstløytnant Pete Owen onsdag.

Klokka 06.40: Abu Dhabis TV opplyser at 27 av deres ansatte tilbrakte natta i beleiring og nå venter på å bli evakuert fra et område der invasjonsstyrkene og irakerne fortsatt skyter på hverandre.

Klokka 06.25: USAs marineinfanterister befester stillinger de erobret øst i Irak i går. Britiske styrker som rykker nordover fra Basra kan snart være framme hos amerikanerne. Dermed åpner det seg en ny korridor fra Golfen til Bagdad.

05.30: Skyting blir hørt rett etter daggry i Baghdad.

02.40: En talsmann for de amerikanske styrkene advarer med raske og bestemte svar hvis Irak ikke følger Geneve-avtalen i behandlingen av to piloter som er savnet etter at jagerflyet deres styrtet søndag.

Alle tider norsk tid

Kilder: CNN, BBC, NTB

BYKRIG: Amerikanerne rykker inn i Bagdad fra tre sider. De prøver å dele byen i tre sektorer for å hindre irakiske troppeforflytninger inne i byen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media