Du leser nå Dagbladet Pluss

Mobbing i Grimstad

Dette skjer med barn som mobbes

Vi må være forsiktige når vi snakker om mobbing, mener ekspert.

REAGERER: Dagbladets sak om årelang mobbing av 11 år gamle «Per» har skapt reaksjoner. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
REAGERER: Dagbladets sak om årelang mobbing av 11 år gamle «Per» har skapt reaksjoner. Foto: Henning Lillegård / DagbladetVis mer

Dagbladet har tidligere skrevet om 11 år gamle «Per» som på sin skole i Grimstad opplevde det som ble et skolemareritt. En historie om mobbing, grov vold og trakassering over lang tid

Det har skapt reaksjoner.

- På generelt grunnlag vil jeg si at når Fylkesmannen pålegger skoler tiltak, viser det at skolene mangler grunnleggende kompetanse og har utfordringer knyttet til å systematisere arbeidet med både forebygging og håndtering av mobbing.

Det sier Kristin Oudmayer, fagansvarlig for områdene oppvekst og inkludering i Unicef. Hun har jobbet i psykiatrien i mange år, med oppfølging av barn som pårørende som sitt spesialfelt. Hun har bred erfaring med arbeid mot mobbing.

- Fylkesmannen kan jo ikke pålegge foreldre tiltak, men det er all grunn til å merke seg at skolene er helt avhengig av å ha foreldrene med på lag for å lykkes med arbeidet. Foreldrene kan ikke unndra seg ansvaret de har når det gjelder å bidra til gode løsninger både for eget og andres barn, sier hun på generelt grunnlag.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØV GRATIS

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per uke 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED**

Få med lørdagsavisa

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED**

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED** 1 kr per måned 0,03 kr per dag.

**Tilbudet gjelder abonnement på Dagbladet Pluss og Dagbladet Helgeavis. Abonnementet fornyes automatisk etter tilbudsperioden. Prisen ved fornyelse er inkl. 33% rabatt på begge abonnementene; Dagbladet Pluss (66 kr/mnd) og Helgeavisa (139 kr/mnd) så lenge man har begge abonnementene. Det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • * Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • **Abonnementet fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden (165 kr/mnd, fordelt på Dagbladet Pluss 66 kr/mnd og Helgeavisa 99 kr/mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.