Ekspertene forklarer:

Dette skjer nå: - Ikke ferdig

Tirsdag ble Baneheia-dømte Viggo Kristiansen (42) løslatt, etter 21 år i fengsel. Det betyr ikke at saken er over, og at han er frifunnet.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På tirsdag besluttet høyesterett at Viggo Kristiansen skal løslates fra Ila landsfengsel. Samme kveld reiste han hjem til Kristiansand.

Viggo Kristiansen ble dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000, skriver NTB.

Kristiansen har hele tiden nektet straffskyld, og i februar fikk han straffesaken sin gjenåpnet.

Til høsten vil avgjørelsen om det skal gjennomføres en ny hovedforhandling, eller om det skal bes om frifinnelse uten hovedforhandling være klar.

Ingen sammenheng

- Rettslig er det ikke noen sammenheng mellom løslatelsen og hva påtalemyndigheten vil komme fram til i spørsmålet om Kristiansen er skyldig.

Det sier professor i politivitenskap ved Politihøgskolen, Morten Holmboe.

- Dersom man kommer fram til at det ikke er grunnlag for å hevde at han er skyldig, kan påtalemyndigheten foreslå for retten at den løser dette uten en vanlig rettssak. Uansett må det avsies en ny dom, og dette spørsmålet jobber påtalemyndigheten med nå, sier Holmboe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer