<strong>SISTE DU SER:</strong> Jannecke Weeden skal lose deg gjennom dine siste minutter som fattig. Rett etter at Jannecke har takket for seg i lottostudio, ringer telefonen og resten av ditt liv som en rik blei begynner. Foto: Norsk Tipping
SISTE DU SER: Jannecke Weeden skal lose deg gjennom dine siste minutter som fattig. Rett etter at Jannecke har takket for seg i lottostudio, ringer telefonen og resten av ditt liv som en rik blei begynner. Foto: Norsk Tipping Vis mer

Dette skjer når du vinner 150 millioner i kveld

Pengene vil stå på konto før helga, så du rekker å kjøpe nye julegaver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kveld er 700 000 nordmenn med i trekningen om tidenes største lottopott. 150 millioner kroner vil havne på din konto, hvis du er alene om å ha seks rette samtidig som lykketallet er blant de seks lottotallene. Lykkepotten har ikke blitt utbetalt siden mai og er nå feit og slakteklar til jul.

Sjansen for at nettopp du skal vinne 150 millioner er naturligvis mikroskopisk, men det skader likevel ikke å være forberedt.

Først, hvis du er en av dem som fortsatt tror at lottotrekningen på NRK går direkte, må du naturligvis tro om igjen. Her «jukses» det over en lav sko.

Ringer umiddelbart Fristen for å levere inn lottorekkene går ut klokka 18.00, mens sendingen på NRK starter 20.45. Men når de seks rette kulene har blitt plukket opp av lottomaskinen og lykketallet vises på skjermen, har du i virkeligheten vært multimillionær i nærmere to timer.

- Trekningen skjer klokka 19, men så må dataene sjekkes i alle landene for å finne ut hvem som har seks rette. All informasjonen samles før sendingen starter klokka 20.45, sier Magne Vikøren, direktør for kommunikasjon og samfunn i Norsk Tipping, til Dagbladet.

- Så når tv-sendingen begynner, sitter dere med navnet på vinneren i hånda?

- Ja, det stemmer. Vi sitter bare og venter på at trekningen skal bli ferdig på tv, så ringer vi med en gang til vinneren, sier Vikøren.

<strong>LITEN SJANSE:</strong> Spiller du ti rekker i uka, må du holde på i 23 600 år for at du statistisk sett bør ha vunnet i Viking Lotto. Men dette er ikke nok for å vinne lykkepotten på 150 millioner, da må nemlig rekka di i tillegg inneholde ukas lykketall.
Foto: Cornelius Poppe
LITEN SJANSE: Spiller du ti rekker i uka, må du holde på i 23 600 år for at du statistisk sett bør ha vunnet i Viking Lotto. Men dette er ikke nok for å vinne lykkepotten på 150 millioner, da må nemlig rekka di i tillegg inneholde ukas lykketall. Foto: Cornelius Poppe Vis mer

Det betyr at hvis du ikke har fått sjekket lottotallene dine i 21-tiden i morgen og heller ikke har fått noen telefon, kan du regne det som sikkert at du ikke har vunnet noen stor premie.

Du må sitte ned Når telefonen ringer i morgen kveld, vil først stemmen i telefonen forsikre seg om at den har kommet til rette vedkomne. Magne Vikøren har ringt og overbragt lottovinnere de gode nyhetene utallige ganger. I morgen er han ikke på jobb, men kan likevel fortelle hvordan samtalen vil være mellom deg og Norsk Tipping.

- Jeg presenterer meg som «Magne Vikøren fra Norsk Tipping på Hamar». Videre forteller jeg lottovinneren hvor han eller hun har levert inn kupongen, så de skjønner at det virkelig er fra Norsk Tipping, før jeg spør om de har sjekket kupongen sin.

- Så forsikrer jeg meg om at personen sitter godt, før jeg forteller de gode nyheten. Jeg pleier forresten å ta telefonen litt vekk fra øret for ikke å skade hørselen.

Mange lottovinnere velger nemlig å skrike ut bannskap de første sekundene av sitt nye liv som mangemillionærer. Vikøren forteller om mye «positiv banning».

- Vi får alltid noen lokale gloser, det beste kryddere i det norske språket kommer fram, sier Vikøren.

Rekker å kjøpe nye gaver Så, da sitter du der i sofaen i morgen kveld. 150 millioner kroner rikere. Men når i alle dager er det pengene kommer på konto?

Det er liten nytte med 150 millioner kroner på Hamar, men null kroner på en skrapet julegavekonto. Julegavene du allerede har kjøpt vil muligens også virke svært gniene når du nå er blitt superrik. Men fortvil ikke, pengene er nær.

Viking Lotto

•  I Viking Lotto er «spillformelen» seks vinnertall av 48 mulige.

• Det gir en teoretisk sannsynlighet for seks rette på 1:12 271 512, noe som er vesentlig lavere enn i vanlig lotto.

• I tillegg trekkes det et lykketall, som dersom det også finnes blant de seks vinnertallene, utløser utbetaling av en ekstra lykketallpott. Dette skjer i teorien hver 10. uke, men har ikke skjedd siden mai i år. Derfor er lykkepotten nå på over 150 millioner kroner.

• Vanligvis er omlag 50 prosent av spillerne i Viking Lotto norske, men den store lykkepotten har senket denne andelen til rundt 40 prosent.

• 700 000 nordmenn spiller Viking Lotto i morgen. Totalt spiller vi for 70 millioner kroner, noe som gir en gjennomsnittlig innsats på 100 kroner.

• Viking Lotto er et nordisk samarbeid. Norge, Sverige, Danmark, Island, Finland og Estland deltar.

• Lottorekorden i Norge er fra Viking Lotto. Et ektepar fra Fredrikstad vant 37 millioner kroner i 2009.

- Du bør ha pengene på konto før helga, det tar vanligvis bare et par dager, beroliger Norsk Tippings kommunikasjonsdirektør.

Penger fører som kjent med seg bekymringer, men skattemyndighetene trenger ikke å holde deg våken etter at du har vunnet i lotto. Premien er nemlig skattefri. Formuesskatt må du imidlertid regne med å betale, med mindre du klarer å sylte ned formuen i eiendom i rekordfart. En formue på 150 millioner vil forøvrig gi deg en formueskatt på drøye 1,5 millioner.

De fleste vil uansett være i stand til å leve et anstendig liv bare på rentene av 150 millioner. Du kan få nærmere fire prosent rente på høyrentekonto, setter du alle pengene i banken. Det vil gi deg renteinntekter på nærmere seks millioner i året.

PS! TV2 prøver å hjelpe deg til å vinne 150 millioner ved å presentere følgende «vinnerrekke»: 3 - 7- 9- 12 - 23 - 24. Dette er en svært dårlig idé. Du bør heller tippe rekker som gir deg best mulig sjanse til å være alene når du først vinner, ikke rekker du har funnet i avisa eller basert på etablerte lykketall. Rekker som 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6, gir for eksempel svært lave premier.

<strong>KONTROLLROM:</strong> Her sitter Norsk Tippings ansatte og følger trekningen, som foregår klokka 19 i morgen. De sitter klare klokka 20.55 for å ringe deg opp, når du har vunnet 150 millioner. Foto: Cornelius Poppe
KONTROLLROM: Her sitter Norsk Tippings ansatte og følger trekningen, som foregår klokka 19 i morgen. De sitter klare klokka 20.55 for å ringe deg opp, når du har vunnet 150 millioner. Foto: Cornelius Poppe Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer