Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette skjer når livstruende skadde kommer til akuttmottaket

Oslo Universitetssykehus åpnet sin nye storstue onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag ble det nye akuttbygget ved Oslo Universitetssykehus (OUS) Ullevål høytidelig åpnet av Helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Øverst i saken kan du se hva som skjer når pasienter kommer inn på akuttmottaket.

Viser hvordan mottaket fungerer OUS publiserte nylig en illustrasjonsvideo som viser hvordan to pasienter, spilt av ansatte ved mottaket, blir tatt hånd om av personalet.

- Vi laget den for å kunne vise hvordan mottaket av akuttpasienter fungerer, siden vi ikke hadde mulighet til å vise gjestene våre ved åpningen reelle hendelser ellers, sier Harald Noddeland, assisterende klinikkleder for Akuttklinikken.

Den første delen viser hvordan de tar hånd om en traumepasient (alvorlig skadde pasienter), mens den siste viser et eksempel på hvordan en medisinsk pasient med akutte problemer behandles.

Bra for både pasienter og ansatte Hvert år tar akuttmottaket på OUS imot mange traumepasienter. I 2012 var tallet 1830, eller cirka fem hver dag, og tallet øker.

Noddeland mener det nye akuttbygget vil føre til en vesentlig forbedring av både kapasiteten og effektiviteten i akuttmottaket, og gi bedre muligheter for traumebehandling i Oslo og hele regionen.

- Det er positivt for pasientene, men også for de ansatte som jobber med disse problemstillingene. Arbeidsforholdene blir mye bedre.

Ferdigstilt til sommeren Prosjektet ble etablert sommeren 2010, og byggestart var desember 2011. Storstuen består av 3700 kvadratmeter nybygg og omtrent 1000 kvadratmeter ombygging.

- I første etasje er det en utvidelsen av akuttmottaket, i andre en utvidelse av operasjonsavdelingen og i tredje har sykehuset fått en ny intensivavdeling.

Det etableres fire nye operasjonsstuer, hvorav en er klargjort for robotkirurgi. Det vil si kirurgi der en bruker avansert teknologi til å styre instrumentene slik at operasjonssåret blir mye mindre.

Akuttbygget skal etter planen være ferdigstilt til sommeren.

FORNØYD: Assisterende klinikkleder, Harald Noddeland, mener det nye akuttbygget vil gjøre sykehuset bedre rustet. Bilde: Privat
FORNØYD: Assisterende klinikkleder, Harald Noddeland, mener det nye akuttbygget vil gjøre sykehuset bedre rustet. Bilde: Privat Vis mer
Hele Norges coronakart