Dette skremmer de norske politikerne hos begge partiene

Vidar Helgesen (H) og Trine Skei Grande (V) mener noe av retningen amerikansk politikk tar kan være skadelig for Norge. 

PÅ LANDSMØTE: Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) og Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
PÅ LANDSMØTE: Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) og Venstre-leder Trine Skei Grande. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

PHILADELPHIA (Dagbladet): Det demokratiske partiets landsmøte går nå inn i sitt siste døgn. Det har vært to snaue uker der USA nærmest har blitt snudd på hodet på grunn av et par politiske møter.

Landsmøtet som er lagt opp for TV-publikummet og tiltrekker seg tusenvis av pressefolk og gjester er ganske annerledes enn hva de norske politikerne som er på besøk er vant til.

- Det er en utrolig opplevelse og veldig annerledes enn norsk politikk. Det som er viktig er imidlertid at det som skjer her har stor betydning. Hvem som vinner det amerikanske presidentvalget har veldig stor betydning for verden og Norge, sier klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) til Dagbladet.

Hillary-tilhengere

Helgesen og Trine Skei Grande er denne uka på et internasjonalt lederseminar i millionbyen Philadelphia, og har fulgt landsmøtet på nært hold hver kveld.

Selv om begge to oppgir at de håper på at Hillary stikker av med seieren, ser de også skremmende tendenser i Det demokratiske partiet.

- Det som skremmer meg litt og som gjør at Sanders likner på Trump er synet på handel mellom land, som gir mulighet for frihandel og næringsutvikling. Det grunnleggende problemet i USA er at politikere over tid har drevet knefall for storindustrien.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer