Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dette skremmer nok noen hver på Oslo Børs nå

Børsene faller og en analytiker sammenligner nå utviklingen med opptakten til krakket på Wall Street i 1929.

BØRS: Faksimilen fra mcoscillator.com sammenligner 1928 og 1929 med 2013 og 2014.
BØRS: Faksimilen fra mcoscillator.com sammenligner 1928 og 1929 med 2013 og 2014. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): For to måneder siden gjorde den tekniske analytikeren Tom DeMark sine kunder oppmerksom på at utviklingen i Dow Jones lignet veldig på opptakten til krakket på Wall Street i 1929.

Chartet ble gjengitt på mcoscillator.com og viser hvordan Dow Jones utviklet seg i 1928 og 1929 - før det smalt 28. oktober 1929. Og i rødt ser vi utviklingen for Dow Jones fra februar 2012 og frem til slutten av november i fjor. I chartet angis 14. januar som toppen.

All-time high Vi vet nå at all-time high for Dow Jones kom 31. desember 2013. På det høyeste den dagen var Dow Jones oppe i 16.588,25 før den sluttet på 16.576,66.

14. januar falt Dow Jones mer enn på flere uker. 23. og 24. januar falt indeksen videre. Uken under ett falt Dow Jones sist uke 3,5 prosent.

Slik ser chartet for Dow Jones ut nå
Råchart av Dow Jones fra bigcharts.com. Teknisk analyse av HegnarOnline
Vær oppmerksom Foreløpig signaliserer chartet ikke noe mer enn en teknisk korreksjon, og det er foreløpig ikke tegn til trendbrudd. En stigende trendlinje i hovedchartet er brutt, og det er et svakhetstegn, men det er også foreløpig alt i hovedchartet.

Det er teknisk støtte på 15.700. Brytes den er det et lite sikkerhetsnett på 15.500 og på 200-dagers glidende gjennomsnitt. Brytes også de åpner det for videre fall til intervallet 14.720 - 14.800. Da vil det i så fall være snakk om et trendbrudd, og da kan det fort se mye styggere ut.

Likeså er en stigende trendlinje i RSI-chartet brutt og samtidig brøt RSI også 50-nivået. Det signaliserer lavere stigningstakt og økt sannsynlighet for et fall også i hovedchartet.

Trendene er intakt, men ... Trendene er fremdeles intakt, men det skal ikke mye til før det kommer et nytt brudd på bunnlinjen i RSI-chartet. Det kom et brudd allerede i slutten av august, og det kan ha vært et tidligsignal om et forestående trendbrudd.

Så lenge trendene holder sitter mange rolig, men er man nervøs, etter en fantastisk oppgang de siste årene, kan det være en ide å sikre gevinst. I denne situasjonen bør også de som ikke er like nervøse kanskje vurdere å ta gevinst på rekyl opp. Når og hvis den kommer.

Hovedindeksen på Oslo Børs er nå ned 0,54 prosent etter å ha falt 2,7 prosent i forrige uke.

Flere nyheter Frykt senker børsen
Saltvedt: - Det vil kunne slå kraftig ut på børsen
- Det var en megatabbe, en ren katastrofe

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!