Dette skriver noen utenlandske medier:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aftonbladet, Sverige:

«Askepott får prinsen sin. Hun er en pike av folket som kjøper klær på H&M. Og akkurat som dronning Sonja kan hun få prinsen og halve kongeriket. Men Mette-Marits sønn kan aldri arve tronen.»

Expressen, Sverige:

«Kjærligheten overvinner alt. Og det har den virkelig gjort i Norge. Kronprins Haakon og Mette-Marit forlover seg. Dermed kommer den tidligere servitrisen til å bli landets neste dronning.»

B.T., Danmark

«Kronprins Haakon skrev verdenshistorie i går. Den unge tronarvingen har funnet en kvinne som med tida skal bli hans dronning. For første gang noensinne blir det en enslig mor - som med verdens oppmerksomhet hvilende på brudekjolen - blir viet til en tronarving.»

Ekstra Bladet, Danmark:

«Det norske kongehus holdt på å falle over sine egne bein da kronprins Haakon fikk kongens blåstempel til sin fraskilte kjærlighet. Hun er enslig mor, skilt og har tidligere hatt et forhold til en kriminell mann som samtidig er far til hennes treårige gutt... Ifølge Gallups måling kan Mette-Marit bli dronning uten problemer. De kommer først hvis hun feiler. Så vil hun ikke lenger være Askepottpiken, men Mette-Mareridt.»

CNN.com:

«Mette-Marit Tjessem Høiby er en ugift mor fra Kristiansand som skal ha forbindelser med kriminelle miljøer i Norge.»

Nyhetsbyrået AP

«At Mette-Marit er en ugift mor ser ikke ut til å få de 4,5 millioner innbyggerne til å heve på øyebrynet. Men i dette skandinaviske landet blir rundt halvparten av barna født av single mødre og ugifte par.»